Доброволци събират хранителни продукти за нуждаещи се възрастни хора от

...
Доброволци събират хранителни продукти за нуждаещи се възрастни хора от
Коментари Харесай

Доброволци събират хранителни продукти за нуждаещи се възрастни хора от Врачанско

Доброволци събират хранителни артикули за нуждаещи се възрастни хора от Врачанско, научи организация BulNews. Започна следващото издание на акцията "Подари Коледа на самотни баба и дядо ". Целта на самодейността е да събере хранителни артикули от първа нужда и хигиенични материали за нуждаещи се възрастни хора от Врачанско. Ще бъдат подкрепени над 1000 души, изясни Мая Методиева от съдружие "Бъди добър! Прави положително! ", което провежда акцията: "Живот и здраве, в случай че ограниченията разрешават, планираме тази година да посетим всички хората персонално по домовете. Но в случай че ситуацията в страната се утежни, както и на Великден, ще ги съберем навън, на центъра, в случай че времето разрешава, и ще им раздадем коледните пакети. Списъкът ни е доста по-голям, уповавам се да успеем да зарадваме над 1000 пенсионери и освен в община Враца, а в нашата област. Миналата година бяха доста по-малко бройките, до момента в който на Великден минахме 1200 души. Сега същите хора чакат с неспокойствие да ги посетим и за Коледа... Кампанията ще обезпечи съществени хранителни артикули, като естествено няма да откажем защитни маски, санитарни материали. Общо взето кой каквото подари, ние го събираме и разпределяме, и постоянно има на кого да е в помощ. "
Във врачанското село Вировско живеят доста самотни хора, които се нуждаят от поддръжка. През предходната година те са останали удовлетворени от акцията и в този момент питат дали тя ще бъде продължена, изясни кметът Нанко Тодоров:
"В селото има доста нуждаещи се, защото са с минимални пенсии. От тях има има доста, които са независими, няма кой да им оказва помощ, мъчно изкарват тежките зими. Необходими са им дърва, ние колкото можем, им оказваме помощ, на тези които нямат дърва, ние нарязваме... Има хора, които чрез госпожа Мая Методиева донасят на възрастните хора пакети с храна няколко пъти през зимата, което доста оказва помощ на възрастните, които са нуждаещи се... Хората имат потребност от най-необходимите артикули - брашно, олио... Сега, както се чува, че олиото ще стане 4 лв., те нямат да имат опция да си закупуват... "
Всеки, който желае да помогне, може да подари пакетирани хранителни артикули - боб, леща, ориз, макарони, спагети, консервирани или вакуумирани храни, медикаменти от първа нужда, защитни маски, перилни и почистващи препарати. Адресът за изпращане на даренията е оповестен във фейсбук страницата на съдружие "Бъди добър! Прави положително! ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР