Доброволци от формирование Железни врата се включиха снощи при потушаването

...
Доброволци от формирование Железни врата се включиха снощи при потушаването
Коментари Харесай

Доброволци помогнаха при гасене на пожар в планинското село Божевци

Доброволци от формирование " Железни врата " се включиха нощес при потушаването на пожар в къща в село Божевци, оповестиха от пресцентъра на Община Сливен.

Колата на доброволческото формирование е пристигнала първа на място. Благодарение на тяхната интервенция огънят не се е популяризирал към други парцели. Собственикът на потърпевшата къща, който живее самичък, не е потърпевш. На място е дошъл и екип на пожарната.

Доброволческото формирование " Железни врата " е едно от четирите, които работят на територията на община Сливен. В края на годината бяха създадени " Циклон " и " Вихър ". Четвъртото е " Грамадите ". Със основаването на последните две е запълнен лимитът по стандарт за 40 доброволци. 

Сливен е измежду първите общини в страната, в които бяха образувани доброволчески формирования. Решението за основаването им бе взето от Общинския съвет в средата на 2013 година  „ Железни врата " разполага със собствен противопожарен автомобил, дарен от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР