Доброволци от екипа на банката засадиха над 1000 дръвчета в

...
Доброволци от екипа на банката засадиха над 1000 дръвчета в
Коментари Харесай

Пощенска банка се включи в инициативата „Новата гора на София“

Доброволци от екипа на банката засадиха над 1000 дръвчета в региона на с. Негован
Пощенска банка се включи в огромната самодейност „ Новата гора на София “ и през тазгодишното ѝ второ издание. Близо 100 доброволци от екипа на компанията засадиха над 1000 дръвчета, като част от цялостната ѝ вътрешна стратегия за запазване на околната среда „ Зелени дружно с Пощенска банка “ и в унисон с устойчивата дългогодишна екологична политика на институцията. Залесяването се осъществя на теренa на с. Негован, регион „ Нови Искър “, а софтуерният проект на акцията за интервала на провеждането ѝ планува засаждането на 86 000 едногодишни фиданки от дървесен тип Цер (представител от жанр Дъб) на повърхност от 137 дка.

Инициативата на Пощенска банка се организира под мотото „ Подай ръка на Новата гора на София “, което демонстрира по какъв начин посредством общи старания заобикалящата среда може да се промени към по-добро с грижа за благополучието на цялото ни общество.

„ Отборният дух, емпатията и обществената отговорност ни сплотяват освен в ежедневната ни активност, само че и в уговорките ни към общественополезни дела. Изграждането на зелено съзнание е част от нашата корпоративната политика от дълги години. Водеща цел на нашите зелени планове е да стимулират допустимо най-вече хора да поставят осъзнати дейности за запазване на природата. Щастливи сме, че с всяка зелена самодейност ползата и ентусиазмът от страна на нашите чиновници нараства, тъй като дружно сме по-силни и даваме добър образец, с цел да предизвикаме положителни промени измежду обществото “, разясняват от Пощенска банка.

Гората край Негован е част от самодейността „ Новата гора на София “, с която Столична община засажда нови горски масиви в крайградските региони на града като част от ограниченията за възстановяване на качеството на въздуха. Инициативата „ Новата гора на София “ започва преди няколко години, като в изданието ѝ през 2019 година Пощенска банка още веднъж бе измежду главните участници, когато 225 дка пустеещи общински земи в ж.к. „ Суходол “ бяха залесени с широколистни дръвчета.

Зелените планове с екологична устременост са основна част от дълготрайната и дейна КСО политика на Пощенска банка. През годините финансовата институция осъществя доста обществено виновни акции, най-мащабни измежду които са „ Зелени истории навън “, в която чиновници облагородиха екопътека в местността Златните мостове на Витоша, вътрешната самодейност „ Герои в зелено “, която предизвиква екологично отговорно държание измежду екипа на банката, дружно с плана „ Зелена класна стая “, който съставлява създаване на новаторски амфитеатрален ъгъл за учене и развлечение измежду природата в партньорство с Mastercard и Природен парк „ Витоша “.

Пощенска банка е единствената банка в България, която в границите на организационната си конструкция има Зелен ръб и звено „ Екологичен офис “, които работят за отбрана на околната среда, както по повод ограничението на ресурсите, употребявани от финансовата институция, по този начин и във връзка с нейните действия за финансиране.

Повече информация по отношение на зелените начинания на Пощенска банка можете да откриете.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР