Доброволци от детските полицейски управления на ОДМВР - Варна преминават

...
Доброволци от детските полицейски управления на ОДМВР - Варна преминават
Коментари Харесай

Деца се обучават на съд и прокуратура във Варна

Доброволци от детските полицейски ръководства на ОДМВР - Варна минават образование по тематика " Съд и прокуратура " . Те посещават Апелативния и Районния съд на Варна и беседват с магистрати.

Съдия Росица Тончева от Наказателно поделение на Варненския апелативен съд, арбитър Силвия Обрешкова - зам. ръководител и началник на Наказателно поделение на Районен съд - Варна и прокурор при Варненската районна прокуратура Жаклин Кехецикян описват на децата за своята работа и дават отговор на техните въпроси .

Част от дискутираните тематики са, какво работи съдията и за какво законите би трябвало да се спазват; какви са наказванията за малолетни и малолетни правонарушители; допустимо ли е в случай че нарушим закона до момента в който сме дребни, това събитие да повлияе на нашето бъдеще; какво е присъединяване на прокурорите и на юристите в един правосъден процес; санкционира ли законът лъжата, изключително в случай че е изречена в правосъдна зала и за какво не би трябвало да отвръщаме на експанзията с експанзия .

На влизане в правосъдните покои децата минават наложителна инспекция на багажа . Докато всеки от доброволците минава през инспекция, чиновниците от " Съдебна защита " им изясняват за какво това е наложително .

В края на срещите децата имат рядката за тяхната възраст опция да седнат на местата на съдиите и на правосъдните заседатели. Така всеки от тях за малко съумява да влезе в ролята на арбитър. Желаещи да застанат на мястото на подсъдимия няма . Занятия в правосъдна зала са извършени с деца от ОУ " Панайот Волов ", ОУ " Добри Чинтулов " и ОУ " Георги Сава Раковски ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР