Доброволци на БМЧК – Ловеч и Троян зарадваха с коледни

...
Доброволци на БМЧК – Ловеч и Троян зарадваха с коледни
Коментари Харесай

Младите доброволци на БЧК зарадваха децата в МБАЛ Ловеч и Троян с подаръци за Коледа

Доброволци на БМЧК – Ловеч и Троян зарадваха с коледни дарове децата, настанени в детското поделение на ловешката и троянската лечебни заведения.



Детското поделение на лечебните заведения е съвсем цялостно с пациенти по празниците и по тази причина младежите от БЧК ги зарадваха с коледни дарове, а майките им благодариха за жеста.



„ Това е едно почитание на децата, за което благодарим. Много сме удовлетворени, благодарим Ви и радостни празници Ви пожелаваме. Да оздравеят бебетата и да си вървим по-бързо в къщи. “

Старшата сестра на отделението в МБАЛ-Ловеч - Ценка Радева също благодари. „ Нека и различен път да има такива дарове за децата, те се радват, макар че са заболели. “



В навечерието на Коледа 2023 година, Общинската организация на БЧК - Троян получи подаяние от Областния съвет на БЧК-Ловеч, което се включи в проведената от общината акция „ Подари на чужд “. На 26 деца от оповестения на уеб страницата на общината лист от дарението са раздадени: зимни якета, коледни пуловери, блузи, ботуши, шапки и шалове, съгласно желанията и потребностите.



На 22.12.2023 година младите доброволци от БМЧК-Троян проведоха посещаване с Дядо Коледа и джуджета в детско и хирургично поделение на МБАЛ-Троян, където провокираха празнично въодушевление на 14 лекувани деца. Подаръците: лакомства с плюшена играчка са предоставени от Общински съвет на БЧК-Ловеч, а спомагателните плюшени играчки са предоставени от БЧК-Ловеч, посредством взаимна активност с „ Център за работа с доброволци към Регионална библиотека „ Проф. Беню Цонев “ гр. Ловеч с 1 „ А “ и 2 „ В “ клас от ОУ “Христо Никифоров “ гр. Ловеч с ръководители Мая Йорданова и Красимира Бочева, по просветителна стратегия „ Научи се да даряваш “. Децата, техните родители и личния състав одобриха с доста въодушевление благия жест.

Част от плюшените играчки събрани по програмата бяха подарени на 21.12.2023 година на 20-те деца в Седмична детска градина „ Звънче “ в с. Калейца.

Доброволци от БЧК-Троян зарадваха и 18 деца с увреждания включени в Механизъм персонална помощ в община Троян с подарък лакомства и плюшена играчка.

Директорът на Секретариата на Оценка за съвместимост на БЧК - Ловеч Цветомира Георгиева се обърна с думите - „ Коледа е. Надявам се да виждам повече усмихнати хора, повече вяра. “

Традиционно БЧК влиза преди светлия празник в лечебните заведения в района, с цел да достави наслада на дребните пациенти.

Коледа е един от най-светите и обичани фамилни празници. Празник на добротата, на мира и насладата, на фантазиите и желанията, на вярата за едно ново, по-добро начало.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР