Доброволци дарители се съмняват, че мъж от панагюрско село години

...
Доброволци дарители се съмняват, че мъж от панагюрско село години
Коментари Харесай

Пенсионер събира помощи с чужда снимка в интернет

Доброволци донори се съмняват, че мъж от панагюрско село години наред живее на гърба на състрадателни благотворители, без да има потребност от помощта им.

"Дядото, който яде шума се разболя ", "Самотен и болен пенсионер изнемогва в село Елшица ", "Мъж от Елшица с нов вик за помощ ", "Възрастен човек с доста болести и с потребност от помощ ", "Скоро е Великден, да помогнем на Стоян " - това са заглавия, които се отнасят за Стоян Рабаджийски от панагюрското село Елшица - рекордьор отразяван в публикации за подаяние – от 2012 година насам вестници и интернет уеб сайтове пишат, че е остарял, болен от рак на белия дроб, рак на простата, съвсем кьорав и няма храна.

На посочена дарителска сметка откликват с пари от цялата страна. До деня, в който взема решение да му помогне и Лео Кадели – албанецът, набрал известност с самодейността "Приятели, помагайте " в обществената мрежа. След посещаване на адреса на Стоян, индивидът с над 15 000 почитатели, в поддръжка на хора в потребност, декларира обществено, че този човек и да е болен, в ситуацията, в което е открит, няма потребност.

Пенсионер от монтанско село знае хиляди стихотворения, рецитира ги в You Tube (видео)

"Този човек си прави довара – 20 – 30 м, с подаяние. Той се оплаква, а на другия ден се хвали на хората в селото, че са му изпратени пари от положителни хора, а след това се оплаква, че няма пари. Нещо тука има някакво разминаване ", показва Лео Кадели пред БТВ.

Кадели и помощникът му Лукан стигат до мъжа след поредна интернет публикация от преди дни, озаглавена: "Дядо с израстък и пенсия 200 лв. няма пари за медикаменти ". Оказва се, че оповестената в нея фотография не е на Стоян, а на възрастен мъж от митинг на пенсионери в София. Негова е банковата сметка, негово е името, само че фотографията не е негова.

"Снимката не е негова и тук имахме подозрения, и аз моите почитатели, те ме пращат да вървя да ревизира. Аз съм задължен да върша противоположна връзка какво се е случило - дали ще оказа помощ, дали няма да оказа помощ, би трябвало да обясня за какво, и аз това направих ", изяснява Лео.

Най-напред Кадели не открива Стоян. Човек, който се показва за негов водач им споделя, че го няма, доста се движи и не подвига на непознати. Откриваме го и той незабавно демонстрира медицински документи. "Това е последният скенер, туморът е 9 сантиметра, снимай! Това е туморния маркет на простатата, нормите е 4, на мен е 8 и нещо, ето, четете, четете, четете. Карцином на двата бели дроба ", твърди обаче Стоян Рабаджийски.

Издирват психичноболен дядо

Наобиколилите ни хора от селото обаче настояват, че от години Стоян е витален и очевидно здрав. Стоян се кълне, че бетонената ограда, която построил била на 10 години - против зложелатели, които стреляли по него с оръжия. Стоян ни позволява до две стаи от вкъщи си. Твърди, че къщата не е негова, а просто са му разрешили да живее в дребна част от нея. Не дава отговор кой е притежателят.

От здравната работа на селото удостоверяват, че Стоян е болен. "Има карцином, да. Вярно е това нещо ", настояват от там. Въпреки това Лео Кадели разгласява текст в групата за помощи, че няма да помогне на Стоян с пари.

Още на същия ден подправената фотография от публикацията за болнията е свалена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР