Доброволецът Лазар Радков коментира в предаването Пресечна точка по Нова

...
Доброволецът Лазар Радков коментира в предаването Пресечна точка по Нова
Коментари Харесай

Лазар Радков: Никой не трябва да остава пасивен към домашното насилие

Доброволецът Лазар Радков разяснява в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия " казуса с домашното принуждение у нас.

" Има още доста вода да изтече до момента в който се промени въобще настройката в хората и обществото към насилието. Със сигурност е позитивно, че се приказва от ден на ден за този проблем. Със сигурност е позитивно, че се обръща от ден на ден внимание на тези въпроси и е позитивно, че от ден на ден дами, жертви на принуждение, не мълчат и приказват за това. Но както споделих - това са едвам първи стъпки, тъй като тези неща ги виждаме едвам в последните години. Все още домашното принуждение от не малко хора се възприема като част от културата ", счита той.

" Нерядко се случва някой от нас да бъде очевидец на такава преживелица на публично място. Дали ще е към жена, дали на родител към дете, дали да чуем нещо по съседски. Шамарите се чуват, плачът се чува. Искам да прикани всеки да не остава въздържан. Не приканвам всеки да върви да се саморазправя, а най-малкото да се позвъни, да се беседва. Аз имам преживелица такава. На едно от местата, където живеех, в прилежащия апартамент живееха майка, баба и щерка. Дъщерята имаше проблеми с опиати и прочие. В един миг бабата извика през терасата " помощ ". Отидох да позвъня, майката и дъщерята излязоха и почнаха да се разправят. Те имах питбул, който излезе и ме захапа за ръката. Това обаче няма да ме спре и за в бъдеще да се намеся. Така че не оставайте пасивни. Пасивността е мост към злото ", безапелационен бе Радков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР