Доброволец от Русе поде кампания срещу търговците с кръв. Иво

...
Доброволец от Русе поде кампания срещу търговците с кръв. Иво
Коментари Харесай

Доброволец поде кампания срещу търговците с кръв

Доброволец от Русе поде акция против търговците с кръв. Иво Минчев е бил безплатен кръводарител над 40 пъти. Той подарява кръв за първи път в деня, когато навършва 18 години. Прави го като доброволец към Младежкия червен кръст.



Тъй като съм роден на 17 юни, а на 14 юни е Световният ден на кръводарителите, и тогава БЧК беше провел тридневна акция за кръводаряване и аз се включих безусловно в последния ден на акцията, само че в първия ден на пълнолетието си, споделя Минчев.

Оттогава става един от най-активните кръводарители в Русе и се отзовава постоянно, когато някой има потребност от помощ. Смята, че неналичието на мотивация и на информация са главните аргументи за дребния брой доброволци за кръводаряване.

Иво Минчев основава група за безплатни кръводарители, като задачата му е да пресече опитите на търговците на кръв да се възползват от хора в неволя. Получава закани в обществените мрежи, само че и голяма вълна от поддръжка.

От името на русенските кръводарители е изпратено и отворено писмо до институциите за ограничения против продажбата на кръв.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР