Доброволческият екип на ТЯ в Габрово“ към Фондация Екатерина Каравелова“

...
Доброволческият екип на ТЯ в Габрово“ към Фондация Екатерина Каравелова“
Коментари Харесай

Тя в Габрово - декемврийска среща

Доброволческият екип на „ ТЯ в Габрово “ към Фондация „ Екатерина Каравелова “ отбелязва Международния ден на доброволеца 5-ти декември и края на 2022-ра година със събитие на 7-ми декември (сряда) от 17:30 часа в ресторант „ Сопрано “. Говорителки на „ ТЯ в Габрово – декемврийска среща “ ще бъдат Мартина Денева-Венкова и Ренета Колева.

„ ТЯ в Габрово “ показва дейните габровки и дава опция на девойки и дами с разнообразни истории, работещи в разнородни професионални сфери да споделят своите прекарвания, трудностите, с които са се сблъсквали и триумфите, които са постигнали.

Мартинa Денева-Венкова е изложбен дизайнер и откривател, работещ за развиването на музеите в България. Тя е част от екипа на Музея на хумора и сатирата в Габрово, а в независимата си процедура работи и с други български музеи. През 2020 година стартира докторантско проучване при Българска академия на науките, с което цели да сътвори справочник с положителни практики и стандарти при проектирането на модерни изложения и вълнуващи музейни разкази.

Ренета Колева до 2021г. е основен преподавател по български език и литература в ПТГ „ Д-р Никола Василиади “ – Габрово, а редом с това се е заела с научно-творческото проучване на художествени текстове. За нея да бъдеш преподавател е привилегия, предопределение и голямо предизвикателство в динамичния ХХІ век.

Събитието е с вход свободен и ще се организира на 7-ми декември от 17:30 часа в ресторант „ Сопрано “.

*Снимка на ФБ корицата: Мария Гечекова; лого: Невена Екимова

Социалният формат ТЯ в...™ е основан от Фондация „ Екатерина Каравелова “ в Пловдив, а събития са се провеждали в още 10 града - Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански, Стара Загора, Плевен, Ловеч, Видин, Враца и Монтана.

Идеята зад събитията ТЯ в …™ е да се даде платформа на дамите, които всеки ден вършат невероятни неща в своя град, само че не са известни на необятната общност.

Не инцидентно Габрово е третият град, където стартира самодейността. Той е значим център за историята на женското придвижване в България. Една от най-активните благотворителни организации Женско благотворително сдружение „ Майчина грижа “ е основана точно тук на 6 август 1869 година по самодейност на будни габровски гражданки.

Събитието се провежда напълно на доброволчески начала.

Всеки може да номинира за говорителка жена от Габрово, която го въодушевява, като попълни следния формуляр - https://form.jotformeu.com/91263062887362.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР