Доброволчески акции по почистване се осъществиха в 4 български града

...
Доброволчески акции по почистване се осъществиха в 4 български града
Коментари Харесай

Близо 360 кг фасове и отпадъци събраха доброволци на ``ПромениКартинката`` в 4 града |

Доброволчески акции по разчистване се реализираха в 4 български града през септември, като част от акцията за запазване на околната среда от замърсяването с фасове #ПромениКартинката на Филип Морис България. Тя започва през лятото с атрактивни визии по българските плажове и се придвижи през есента в огромните градове посредством доброволчески акции за разчистване около Световния ден за почистването на околната среда World Clean Up Day.

Цигарените филтри са едни от най-големите замърсители в околната среда и най-често срещаната форма на отпадък в природата. Всяка година се изхвърлят над 800 тона цигарени фасове в околната среда, като за разграждането им са нужни от 3 месеца до 15 години според от външните условия.

Именно по тази причина през юни тази година Филип Морис България започва осведомителната акция, като част от тактиката за стабилно развиване на световната компания Филип Морис Интернешънъл. Креативни визии с посланията на акцията се появиха по 40 плажа по българското Черноморие през летния сезон, провокирайки потребителите да не замърсяват плажовете с цигарени фасове и да се грижат за опазването на околната среда.

Пловдив #ПромениКартинката със 150 кг боклуци по-малко

Първата есенна акция по разчистване на градската среда с доброволци на #ПромениКартинката се състоя в Пловдив на 18-и септември, събота, като част от Световния ден за почистването на околната среда (). Локацията беше Небет тепе в Стария град на Пловдив, където чиновници на Филип Морис България и други доброволци, припознаващи идеята, дружно почистиха Небет тепе и част от Стария град от изхвърлените фасове и боклуци.

Неслучайно първата доброволческа акция по разчистване се осъществя в Пловдив, защото точно тук – в централната градска градина, на 18-ти септември бе открита и първата градска галерия с 12 атрактивни пана на акцията #ПромениКартинката. Визиите ще предизвикат вниманието на пловдивчани и посетители до края на октомври. Изложбата се осъществя от Хермес медиа с поддръжката на Филип Морис България.

#ПромениКартинката в Благоевград - Почистване на Централната градина с поддръжката на общината

Доброволческата акция за разчистване на градската среда, като част от #ПромениКартинката, се организира на 24-и септември, и в Благоевград в Централна градска градина. Служители на Филип Морис България, Орбико и други доброволци в града единствено за няколко часа събраха 17 чувала с общо 70 кг фасове и боклуци и направиха централния парк едно по-чисто и гостоприемно място. Акцията се организира с дейната поддръжка на Община Благоевград.

#ПромениКартинката във Варна – разчистване на Южния плаж в града

Над 50 доброволци от Варна също се включиха в акцията и на 25 септември, като почистиха Южния плаж от над 70 кг фасове и други боклуци. Участниците в акцията почистиха линията от входа на плажа по цялото продължение на Плувен комплекс „ Приморски “ дружно с локални медийни сътрудници и други доброволци от Орбико.

#ПромениКартинката в Бургас – Морската градина със 70 кг боклуци по-малко

Акциите продължиха и на идващия ден, в неделя – 26 септември, когато в Бургас щафетата поеха чиновници на компанията, на Орбико и други локални доброволци. Те почистиха дружно Централния градски плаж от 70 кг отпадък.

е акция на Филип Морис България, която цели да призове потребителите към отговорно държание, като ги осведоми за какво е значимо фасовете да се изхвърлят в кошчетата, предопределени за общия битов боклук. Цигарените фасове са едни от най-големите замърсители на природата. Потребителите следва да бъдат осведомени, че филтрите на тютюневите произведения са направени от целулозно ацетатно влакно, направено от модифицирана дървесна целулоза, което е тип биопластмаса и замърсява околната среда.

Повече за осведомителната акция можете да научите на акцията или на ФБ страницата
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР