Доброволческата организация за спасяване на бездомни животни Animal Rescue набира

...
Доброволческата организация за спасяване на бездомни животни Animal Rescue набира
Коментари Харесай

Набират дарения за ясла за бездомни кученца

Доброволческата организация за избавяне на бездомни животни Animal Rescue набира дарения за създаване на поделение за дребни кученца към новоустроената си клиниката в региона на Долни Богров.

Клиниката-приют се намира в ремонтирана свинеферма край София, само че в нея към този момент липсва особено поделение с подобаващи условия за дребни кучета.

Създателите на ветеринарната клиника " Франциска " оказват помощ на сред 30 и 60 кутрета месено. 

Понастоящем цялата подготовка на бебетата се организира в карантинните ни пространства. Без слънце, без вентилация, в неголямо пространство, на плочки. И въпреки от клинична позиция това да е доста значимо (за попречване на инфекциозни заболявания), то не се отразява добре на общото положение на мъничетата. Два месеца живот в „ баня “ са прекалено много за толкоз дребни същества, споделят основателите.

Те прибавят, че смъртността и заболеваемостта измежду дребните в приютите е голяма и се изискват строги правила и обособени пространства, с цел да не се стига до епидемии. Вероятно по тази причина и нашият е единственият подслон, който приема кутрета.
Подготовката на всяко от тях изисква доста време, всяко би трябвало да се имунизира 3 пъти, да се обезпаразитява и храни със специфична храна, само че най-много – да остане в изолираност, до момента в който мине всички имунизации, прибавят те.

Активистите от Animal Rescue София са пресметнали, че са построяването на " бебешориума ", както те го назовават, са нужни 2790 лв.. Ако желаете да помогнете, може да видите по какъв начин да го извършите тук. Ще намерите и подробна разбивка на разноските и още информация за активността на клиниката.

Проектът за кучешката ясла:
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР