Доброто зрение е характеристика, която е хубаво да притежавате. За

...
Доброто зрение е характеристика, която е хубаво да притежавате. За
Коментари Харесай

ТЕСТ: Само 1% от хората могат да се справят с това предизвикателство

Доброто зрение е характерност, която е хубаво да притежавате. За страдание единствено 35% от възрастните имат съвършено зрение без да употребяват очила, контактни лещи или интервенция за поправяне на зрението.

Въпреки че доста от нас нямат съвършено зрение, положителната вест е, че множеството хора над 12-годишна възраст имат обичайно зрение. Как да разберете дали вашето зрение е такова? С помощта на този тест, който стана извънредно известен в ТикТок. В него се твърди, че единствено 1% от хората на планетата могат да го преминат.

Създателят на видеото, Беър, стартира с това, че феновете, че имат 10 секунди, с цел да видят числата във всяко изображение, показано на екрана. Тестът съдържа пет стадия, а задачата е да се види през какъв брой от тях можете да преминете, като тъкмо определите показаните числа.
THIS IS A FUN VISUAL TEST! @cloutatlas @cloutatlas @cloutatlas
 
Етап 1
Първото изображение съставлява светлосин декор с четири числа, чийто цвят е доста непосредствен до този на фона. За 10 секунди би трябвало да се опитате да разчетете цифрите. С приключването на времето цифрите потъмняват и можете да потвърдите дали сте се справили с тях.
Етап 2
Следва жълт панел с цифри с съвсем същия нюанс. Този панел наподобява малко по-труден, що се отнася до разграничаването на числата от фона.
Етап 3
След жълтия цвят идва бордо. На този стадий е извънредно мъчно да се отделят числата.
Етап 4
Четвъртият етап е с по-светъл виолетов цвят и пет елементарно разпознаваеми числа.
Етап 5
Последният стадий на теста е ален. Самият основател на видеото не е в положение да разпознава цифрите. И до момента в който се взирате в него, стартирате да вярвате, че числата не съществуват, до момента в който не бъдат разкрити.
Защо единствено 1% от хората могат да преминат теста?
Според Беър единствено 1% от популацията може да разпознае всичките пет набора от цифри. Това не е изненадващо, като се има поради, че 300 милиона души в света имат недостиг на цветното зрение. Тъй като пробата е обвързван с добиване на текст с друг цвят, евентуално цветната слепота може да е фактор.

Е, по какъв начин се справихте?
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР