Доброто здраве на косата е в основата на добрия външен

...
Доброто здраве на косата е в основата на добрия външен
Коментари Харесай

Топ фризьорът Калин Велинов разкрива тайните на лъскавата коса

Доброто здраве на косата е в основата на положителния външен тип и Калин Велинов се съгласи да показа с нас своите секрети и препоръки за постигането на блестяща и витална визия на косата.

Калин е един от настоящите фризьори и колористи в страната. Той е трейнер и участник в многочислени семинари за напреднали фризьори, където показва най-новите трендове във фризьорството и колористиката. Бил е част от екипа на многочислени кино планове, като сериалите „ Стъклен дом “ и „ Под прикритие “, реклами на познати и обичани марки и доста други. Популярни персони като Яна Маринова и Ариа се доверяват на опита и уменията му, за грижите за положителната визия на косата им.

Разкажи ни малко повече за себе си. От какъв брой време си коафьор?

Започнах да се занимавам с фризьорство преди повече от 15 години. Тогава в мен се породи желанието да виждам смяна във външния тип на хората и най-много такава, в която аз имам пръст. Имаше миг, когато съществено обмислях инициирането на акции, в които безплатно да трансформирам хората - да удовлетворя желанието си да оказвам помощ на хората да наподобяват по-представително, да трансформира неугледния им и подтиснат тип. Това беше мотивацията ми да стартира фризьорските курсове. По стичане на събитията, съвсем незабавно щом приключих курса бях притеглен като трейнър към една от водещите на пазара компании за стилизиращи артикули. Въпреки че аз самият не бях доста убеден в уменията си, учителката ми ме убеди, че съм подготвен и ме хвърли в дълбокото, по този начин да се каже. Тя ми даде самочувствие и убеденост в уменията ми, за което съм й безпределно признателен.

Последва и образование в Холандия, където бях видян и получих предложение да бъда нещо като рекламно лице. В идващите няколко месеца постоянно пътувах за Холандия и участвах в образования, където се срещнах детайлно с положителните практики и трендове в сектора, най-много с тези в колористиката.

 Merz Merz

Със сигурност си постигнал доста висока степен на подготовка и несъмнено имаш голям брой документи за профилирани образования?

Да, имам, само че мисля, че те не са толкоз значими и заради това нямам и един закачен документ на стената. Работата и доволните клиенти са нещото, което същински сертифицира уменията ми и компетентността ми в сферата. Това е най-хубавото възприятие - да направиш клиента благополучен и да го видиш ухилен. То е и нещото, което най-вече ме стимулира да не преставам да работя.

Удовлетворението на клиентите ли е това, което те прави най-щастлив в работата ти и я дефинира като сполучлива?

Да, несъмнено, въпреки че въпреки всичко това си е и бизнес, не е единствено артистичност и задоволство. Така започнах и това постоянно би трябвало да бъде в основата, само че по-късно човек се замисля по какъв начин да го трансформира в работещ, сериозен бизнес. Важно е да съумееш да съчетаеш удоволствието от работата с на практика бизнес модел.

Обучаваш ли други експерти?

Водя профилирани семинари за компании, които са най-вече за колористика и нови трендове във фризьорството. Това са образования за напреднали фризьори, където те могат да се срещнат с най-новите трендове в сферата.

Някога чувствал ли си се затормозен от специалността си? Със сигурност доста от хората споделят на своя коафьор доста персонална информация…

Научил съм се да се „ изключвам “ понякога, да си призная, и надлежно това не е нещо, което може да ме затормози. Често мои сътрудници са ми задавали този въпрос и най-интересното е, че още ми е по-скоро забавно, постоянно има на какво да се научи човек. А в професионален проект непрекъснато има нови трендове, нови неща, нови условия и сигурно не ми е писнало да изучавам. Няма изгледи скоро да се случи. Харесвам и обичам специалността си.

 красива коса iStock

Кои са най-хубавите практики, с цел да подхраним косата и да я върнем в естествения ѝ тип след промяната на сезоните?

Когато приказваме за възобновяване на към този момент повредена коса, е значимо да наблегнем на това, че напъните би трябвало да бъдат ориентирани в две посоки. Едното направление е третирането на косата с подобаващите и доста добре подбрани артикули, които да я подхранят и оказват помощ да възвърне здравия си тип. Особено значимо е да използваме мощно хидратиращи маски и балсами.

Повечето клиенти не са наясно и постоянно нанасят продуктите в неправилна поредност. Първо се нанася маската и по-късно я запечатваш в косъма с балсама, като по този метод затваряш кутикулите и маската остава в сърцевината на косъма. Така продължава да подхранва и възвръща повредения косъм. Също по този начин е добре да измиваме косата със шампоан, който не съдържа сулфати.

Второто направление, което доста постоянно се подценява, е набирането на верните нутриенти на тялото, с които косата да бъде подкрепена от вътрешната страна на открито. Когато тялото ви изпитва недостиг на значими за него витамини и минерали, това се отразява първо на кожата, косата и ноктите. С настъпването на зимата, с изключение на прелестните слънчеви дни, понижава и разнообразието на храни, богати на естествени витамини и минерали. Диетата ни става все по-бедна и това, естествено, се отразява на типа на косата ни.

В практиката си срещам доста и разнообразни дами, с друг метод на живот и стандарт, само че в последно време от ден на ден от клиентките ми споделят за положителни резултати от новите профилирани капсули за коса на Мерц Специал . А и аз, като човек, който от години им прави косите, мога да кажа, че разликите са забележими и осезаеми. Косата е подхранена, лъскава и жива.

 Merz Merz

Стана ми забавно и взех решение да се срещна по-подробно с този артикул, защото всички знаем за Мерц Специал Дражетата за коса, кожа и нокти и за положителните резултати, които дават, само че за мен беше доста забавно да схвана, че Мерц са създали и специфичен артикул, ориентиран към косата. Капсулите са особено проектирани да поддържат растежа на гъста, здрава коса. Съдържат витамини, микроелементи, L-цистин, дестилат от червен пипер и дестилат от просо, които в синхрон подхранват косата, с цел да бъде лъскава, красива и витална.

Най-интересното и същински отличаващо в тях обаче е специфичната им микро-таргетираща система, която подсигурява усвояването на всички тези детайли от тялото за реализиране на оптимален резултат. Когато става дума за възобновяване, грижата от вътрешната страна на открито е също толкоз значима като външното поддържане с еликсир и маска.

Ще ни дадеш ли няколко съществени правила, с които да преминем през есента и да подготвим косата си за зимните месеци?

Основното предписание е, че грижата за косата би трябвало да се случва през цялата година. Както не може да си миеш зъбите единствено през лятото, по този начин и не може да обръщаш внимание на косата единствено, когато стартира да капе или наподобява изтощена през есента.

Всъщност зимата е много подла и би трябвало да пазим косата от суровите климатични условия, също както и есента, когато протича естествения сезонен косопад. Особено уместно в този интервал е да се одобряват хранителни добавки за поддържане на косата, като се комбинира и с подобаващ шампоан и еликсир.

Доста постоянно клиенти ме питат, какво ще препоръчаш с изключение на козметика, с цел да възстановим и поддържаме положителния тип на косата си? Аз съм се убедил в ефикасността и качеството на Мерц и постоянно го предлагам като допълнение към процедурите за възобновяване на косата.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР