Доброто трябва да се поощрява, особено във времена, в които

...
Доброто трябва да се поощрява, особено във времена, в които
Коментари Харесай

Гешев награди трима граждани, оказали помощ на пострадали при два тежки транспортни инцидента

" Доброто би трябвало да се насърчава, изключително във времена, в които омразата струи отвред ", съобщи основният прокурор

Днес на публична гала в Съдебната палата в София основният прокурор на Република България Иван Гешев награди трима жители, оказали помощ на потърпевши при два тежки транспортни случая. Старши контрольор Върбан Петков от Районната работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " във Варна, Кръстьо Буцев и Жоро Соваджиев получиха плакети „ За заслуги “ на Прокуратурата на Република България (ПРБ).

„ Награждавам трима огромни българи за нещо, което рядко се случва – да помагаш на другите. Това е необичайност във времена, в които омразата струи отвред. Доброто би трябвало да се награждава, да се насърчава и да се гордеем, че такива хора са сред нас, че продължава да има такива българи “, съобщи основният прокурор.

Старши контрольор Върбан Петков е оказал помощ и е предотвратил обстановка с жертви при пожар във трен край Каспичан на 3 ноември 2022 година, а Кръстьо Буцев и Жоро Соваджиев са се притекли на помощ при пътнотранспортното произшествие с рейс покрай село Младиново на 11 декември 2022 г. 

По време на церемонията бяха наградени и прокурори, и следователи, отличили се с работата си по публично значими случаи през годината. 

За проявен висок професионализъм и безупречно осъществяване на служебните отговорности заместител основният прокурор по следствието и шеф на Националната следствена работа (НСлС) Борислав Сарафов получи кортик на Прокуратурата на Република България „ За заслуга “. 

„ Благодаря за високата оценка, това е оценка и за работата на всички следователи в Национална следствена служба “, сподели Борислав Сарафов и акцентира високия професионализъм на екипа, с който работи. 

Плакети „ За заслуга “ за всеотдайната им работа през годината получиха и заместител основните прокурори Красимира Филипова, Даниела Машева, Пламена Цветанова и Десислава Пиронева. С премия бе отличена и Сийка Милева, представител на основния прокурор и прокурор във ВКП.

Иван Гешев връчи групова премия на магистратите от отдел 6 на Софийска градска прокуратура (СГП). „ Вие знаете какъв брой старания ви е коствало да се одобряват делата на закритата Специализирана прокуратура в доста къси периоди и да не нарушим закона. Знаете, че законът бе признат в границите на дни, не уреждаше съвсем нищо и отваряше редица проблеми, които се наложи да се вземат решение в придвижване. Доказахме, че дружно можем да минем през неща, които се смятаха за невъзможни. Показахме, че макар политическия напън работим в полза на хората, че сме екип и това ще продължи “, сподели основният прокурор.

Награди за чудесно осъществяване на служебните отговорности - плакет „ Прокуратура на Република България “, „ Почетен знак на Прокуратурата на Република България “ и отличие „ Служебна Благодарност “, получиха прокурори от Върховна касационна прокуратура, Върховна административна прокуратура, Софийска градска прокуратура (СГП), от окръжни прокуратури в страната, от военните прокуратури, както и следователи от Национална следствена служба, от бранш 04 „ Специализиран “ към СГП, София, Пловдив, Велико Търново, Варна и Русе.

Иван Гешев изрази своята признателност и благодарност към всички прокурори и следователи от страната, като им пожела светли празници, здраве и професионални триумфи през 2023 година.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР