Доброто лидерство е това, което прави организациите, страните, партньорствата по-силни.

...
Доброто лидерство е това, което прави организациите, страните, партньорствата по-силни.
Коментари Харесай

Херо Мустафа: България с голямо желание участва в операции на НАТО

Доброто водачество е това, което прави организациите, страните, партньорствата по-силни . Това сподели посланикът на Съединени американски щати в България Херо Мустафа в лекция за водачеството пред обучаеми и преподаватели във Военната академия " Г.С. Раковски ", представена от " 24 часа ".

Дипломатът даде образци от съдействието сред България и Съединени американски щати в региона на защитата. В началото на обществената си изява тя запита присъстващите по какъв начин считат - дали водачите се раждат такива. Тя изиска хората от аудиторията, които споделят това мнение да вдигнат ръце, както и какъв брой от присъстващите считат, че в водачество човек може да бъде подготвен.
 Херо Мустафа обиколи българо-американския план Ветроенергиен парк
Херо Мустафа обиколи българо-американския план Ветроенергиен парк " Свети Никола "

Целта е била да обсъдят културни и енергийни начинания

Според нея водачеството може и би трябвало да се преподава, и е нещо, което всеки може да научи - освен в клас, само че и посредством персонален образец.

Лидерите въодушевяват, те по тази причина се открояват , великите водачи могат да сплотяват хората, да сплотяват хрумвания, и са в положението да създадат цялото по-значимо от сбора на неговите елементи , съобщи посланикът на Съединени американски щати.

Тя бе безапелационна, че хората би трябвало да имат визия, да знаят какво желаят като основа за положителното водачество, сподели дипломат Мустафа.

Тя посочи, че от време на време се постанова да се излиза отвън зоната на комфорт, тъй като там се научава най-вече.
 Премиерът и Херо Мустафа разискаха стратегическото партньорство на България и Съединени американски щати
Премиерът и Херо Мустафа разискаха стратегическото партньорство на България и Съединени американски щати

Тема на срещата беше и партньорството в битката с корупцията и в областта на защитата и сигурността

" Трябва да продължите да инвестирате в себе си, да бъдете най-хубавото, на което сте способни, през цялата си кариера . Само тъй като сте стигнали до " военачалник ", не значи, че сте завършили с ученето по какъв начин да бъдете водач. Провалите също са част от процеса, уточни пред аудиторията дипломат Мустафа.

Американският посланик посочи, че България е посочила и осъществила водачество в района и по света като някогашен член на НАТО и на Европейски Съюз . Работихме и ще продължим да работим един до друг, с цел да покачваме общата ни сигурност, уточни Херо Мустафа.

Тя сподели, че водачите " подвигат ръка ". " Чували сте ме да споделям, че Съединени американски щати и България сме по-силни дружно. Никъде това не е по-важно, в сравнение с в НАТО. България е една от страните, които имат най-голямо предпочитание да вземат участие в интервенции на НАТО. Повече от 21 000 български воини са взели участие в разнообразни задачи на НАТО " , сподели Мустафа.
 Херо Мустафа: Съединени американски щати задълбочават връзките с България, само че рухването на визите е комплицирано
Херо Мустафа: Съединени американски щати задълбочават връзките с България, само че рухването на визите е комплицирано

За постигането на това аз работя към този момент повече от година, напомни американският дипломат

Тя даде образец, че България е " вдигнала ръка " и е била хазаин на самодейността " Три морета ", а предишния месец - и на Годишната конференция на началниците на защитата на страните от Централна Европа, която е съорганизирана от Европейското командване на Съединени американски щати.

Лидерството значи да влагаме един в различен, във вашия екип, във вашите сътрудници , освен в себе си, сподели Херо Мустафа.

Тя уточни, че Съединени американски щати е отделила над 350 милиона $ по другите стратегии за подкрепяне на сигурността, за образование и съоръжение на българските въоръжени сили през последните 30 години. Над 5000 български военнослужещи и цивилни чиновници от министерствата на защитата , вътрешните работи и външните работи са взели участие в американски обучителни стратегии.

Посланик Мустафа дефинира като инвестиция в бъдещето подписването на десетгодишна пътна карта за отбранително съдействие . Поставихме си десетгодишен проект за рационализация и сме дружно в това изпитание, уточни дипломат Мустафа.

Това освен ще усъвършенства оперативната подготвеност, само че ще ни направи по-силни дружно, означи тя. Заедно Съединени американски щати и България не престават да модернизират българските въоръжени сили, да пазят българския народен интерес и да ускоряват интеграцията в НАТО, и вие поехте по този път и вършиме огромни крачки към тази цел , сподели Мустафа.

Тя сподели, че е била изключително впечатлена от Военноморския координационен детайл във Варна и загатна построяването на патрулните кораби. По думите й взаимните учения стават все по-сложни.

Като образец за водачество Херо Мустафа сподели, че водачите знаят също по какъв начин да се учат от другите и да се изслушват взаимно .

Мустафа подчертава и върху киберсигурността . Тя разяснява, че тя към този момент не е бойното поле на утрешния ден, а е фронтът на днешния ден. Посланикът даде образци с хакерски атаки и у нас .

Всички съдружници би трябвало да включат киберсигурността в стратегическото ни обмисляне. България демонстрира водачество и самодейност, уточни Мустафа, като открои новосъздаденото Командване за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана, което дефинира като жизненоважно за бъдещето и сигурността на страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР