Доброто е заразно. Възраст за него няма. С тази своя

...
Доброто е заразно. Възраст за него няма. С тази своя
Коментари Харесай

Вдъхновен от `Детска къща` проект на третокласничка спечели награда на KITE projects 2019

Доброто е заразно. Възраст за него няма. С тази своя мощна религия и въодушевена от работата на фондация „ За Нашите Деца “ десетгодишната Андреа Заркова, от 3б клас на 68- СОУ „ Акад. Никола Обрешков “ в гр. София, сътвори неповторим проект–игра.

През миналата година с доста възторг момичето провежда дружно с другари два благотворителни базара в поддръжка на децата и фамилиите, с които фондация " За Нашите Деца " работи. Става и дипломат в Центъра за социална поддръжка " Св. София " и в Детската къща. Именно играта ѝ с дребната Силвия от Детската ни къща, пробужда в Андреа концепцията за основаването на играта „ Деца оказват помощ на деца “.

С думите „ повече деца ще могат да оказват помощ на от ден на ден деца в риск “ Андреа показа своя проект-игра на софтуерното събитие за деца KITE projects 2019 и завоюва справедливо премия:

„ В моята игра не печелим злато и не убиваме чудовища. В моята игра оказваме помощ. Помагаме на деца в риск, без родителска любов или с тежки заболявания…
Централният екран на моя план съставлява Детската къща. Както фондацията ми даде опция да я прегледам, по този начин и моята игра дава опция да надникнете през прозорчетата ѝ или да открехнете вратата – от там стартира по една по-малка игра, всяка от които посветих на другите грижи в къщата.

В началото на всяка игра има дребна история за децата в риск и приключва с указания по какъв начин се играе играта. Играта с хвърчилото се играе с микробит – не е лесна, както не е лесна и грижата за децата със болести. Играта с книжките по едно и също време е викторина и тестване за бързината и съобразителността на играча. Играта с бебето е сладурска. Надявам се и вие да се забавлявате! “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР