Добромир Добрев е кмет на община Горна Оряховица от 2011

...
Добромир Добрев е кмет на община Горна Оряховица от 2011
Коментари Харесай

Кметът на Горна Оряховица: Предложеният от АПИ вариант за магистрала не покрива нашите критерии

Добромир Добрев е кмет на община Горна Оряховица от 2011 година Завършил е висше обучение по специалността „ Електроенергетика и електрообзавеждане “ в районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “. От 2002 до 2007 година е шеф на търговски комплекс, а до 2011 година е заместител кмет по икономически действия и евроинтеграция в община Горна Оряховица.
Г-н Добрев, подкрепяте предлагането за синия вид на автомагистралата Русе - Велико Търново. Кой е този маршрут и за какво е най-хубавият?
Аз не мога да преценява дали е най-хубавият. Специалистите ще кажат, само че за какво поддържам синия вид!? Защото Горна Оряховица е една индустриална зона. Почти всички типове превоз се пресичат тук. И приемането на другия вид, който е препоръчан от Агенция " Пътна инфраструктура ", в действителност не покрива нашите критерии. Ние разговаряхме с министерството. Имаме разговор, ще създадем една работна група и ще обсъдим маршрута, тъй като пък и обстоятелствата, които те акцентират, че синият вид минава през зони от " Натура 2000 ", не е за занемаряване. Ние считаме, че може даже да се построи скоростен път от автомагистрала „ Хемус “ до индустриалните зони и летище Горна Оряховица. И това ще ни удовлетвори, само че би трябвало да имаме бърза връзка до този транспортен кулоар.
Кои са най-мащабните ви инфраструктурни обекти през двете години от настоящия Ви мандат?
Един от огромните планове е " Градска среда " - за реорганизация на градския площад в Горна Оряховица и реорганизация на един парк с повърхност 52 декара " Детски ъгъл ". Тези два обекта не са реконструирани в околните 40 години. Мисля, че с този огромен план, който напълно трансформира образа на града и парка, който е покрай централната градска част, ще приключим един огромен сектор с нова визия още идната година. Той е на стойност към 6 млн. лв.. Другият план е за просветителна инфраструктура – за енергоефективни ограничения в две детски градини и едно учебно заведение. И с него към този момент учебните заведения в град Горна Оряховица са към този момент съвсем реконструирани. По този метод те може да се конкурират единствено в областта на образованието, не и по материалната база, която имат. Това е нашият главен аршин - да бъдат изравнени като материални бази.
Откак сте кмет коя е европейската стратегия, от която сте получили най-солидно поръчителство за планове на общината?
Най-осезаемата част, която дава изменен образ на града и е определяща за икономическото развиване на един град, това е Оперативна стратегия „ Региони в напредък “. Не мога да подцени и Оперативна стратегия „ Околната среда “. Ние направихме канализация на едно огромно село, което е на 2 км от града. Това е различен също по този начин огромен инфраструктурен обект, който не се вижда, само че е облекчение за живущите там и усъвършенства качеството им на живот. Тази година Оперативна програма „ Околна среда “ още не е отворена. В момента създаваме и други планове за възстановяване на околната среда. Градът ни има един подобен минус, че се намира като в котловина, реката прави нещо като дирек и фините прахови частици се задържат, няма това течение, което да ги разсее. Нямаме топло-електрическа централа. Хората се отопляват най-вече на твърдо гориво. Подготвяме един по-мащабен план за понижаване на фините прахови частици. Надявам се идната година да го осъществяваме.
На какво се дължи главно казусът?
Най-вече на употребеното от жителите отопление на твърдо гориво. Автоматичната измервателна станция демонстрира, че в зимния интервал е най-голямото запрашаване.
Какви действия предвиждате, като е ясно, че хората ще продължат да се отопляват на твърдо гориво?
Правим едни предпроектни изследвания, анкетни карти, които сме пуснали по града. Имаме някакви ограничения, които сме заложили по отношение на чистотата на атмосферния въздух и тези анкети ще покажат какви ограничения да заложим в реализацията на дейностите, с които ще аплайваме. Част от ограниченията ще са слагане на филтри на комините, в допълнение озеленяване, усъвършенстване на графика за метене и миене на улиците.
С Общинския съвет по какъв начин работите, какви са ви връзките?
Конструктивни. В смисъл, че всичко, което е в името на жителите и развиването на общината, се приема като обща идея и постоянно сме намирали пътя с разговор, по който да осъществяваме тези хрумвания.
Имате процедура общински съветници да вземат участие в комисиите за осъществяване на търгове, когато се отдава общинско имущество. Откога датира тя и за какво?
Може би от 2010 година Смятам, че това е една добра процедура, която дава бистрота на покупко-продажбите, които се вършат в общината. На всяко съвещание на ротационен принцип се дефинират новите съветници, които ще са членове на комисиите през идващия месец. Смятам, че общината обезпечава бистрота, каквато законодателят изисква, няма задкулисие. Съветниците действително могат да участват и вземат участие в комисиите и да следят директно процеса. Направено е за по-голяма бистрота.
Как се оправя общинската болница, натрупа ли доста задължения?
В последните години отново започнаха да се натрупат отговорности. По този метод, по който е формирана здравната система, за по-голямата част от лечебните заведения е въпрос на време да банкрутират. Ние, общините, колкото и да имаме предпочитание да помогнем, дефицитът на болничното заведение е на първо място във фонд " Работна заплата " и прехрана на болничното заведение, а там общините не могат да оказват помощ, тъй като те са търговски сдружения. Ние можем да даваме средства за финансови разноски - за ремонт и инсталация, само че за прехрана не можем. Аз се надявам новото министерство да вземе тези обстоятелства под внимание. Все отново в една частна болница не може да влезе здравно неосигурен пациент, те вървят в общинските лечебни заведения, тъй като ние няма по какъв начин да ги върнем. А общинската болница натрупа загуби. Например в последните месеци активността на общинската болница е над лимита, избран й от Здравната каса. А тези средства не се възвръщат. Реално тази година за девет месеца справката демонстрира 180 хиляди лв. заработени над лимита, които не са възобновени от Здравната каса. И не се знае дали ще се възстановят. И ето, още една солидна загуба за болничното заведение! И това е по този начин освен в нашата болница, държавните лечебни заведения са в същото състояние. Общините може да оказваме помощ, само че не и за заплатите, а издръжката се качва с всяко повдигане на минималната работна заплата.
Какви средства отделя общината на година?
Средногодишно 200-300 хиляди лв.. А дългът е до един милион лв.. Управителят на болничното заведение беше доста обезпокоен, тъй като не се заплаща надлимитната активност. Чакаме последните данни, само че в случай че не се платят надлимитните, дългът може да стане и над един милион лв.. Според мен общинските и държавните лечебни заведения не би трябвало да са търговски сдружения. Те обслужват обществено слаби жители и не могат да генерират облага. А за нас болничното заведение е доста значима, тя обслужва и популацията на общините Лясковец, Стражица, Златарица, Елена, които нямат лечебни заведения.


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Интервю  Мария Масларова - Гъркова, изпълнителен шеф на ЗК Мария Масларова - Гъркова, изпълнителен шеф на ЗК " Лев Инс ": Спешен телефон оказва помощ при произшествия в чужбина  Кметът на Ивайловград Диана Овчарова: Общ устройствен план взема решение най-важния проблем – коя зона защо е предопределена Кметът на Ивайловград Диана Овчарова: Общ устройствен план взема решение най-важния проблем – коя зона защо е предопределена  Адвокат за публични поръчки – имаме ли потребност от него? Адвокат за публични поръчки – имаме ли потребност от него?  Кметът на Разград: Градът Кметът на Разград: Градът " виси " сега с план за 35 млн. лева  Кметът на Балчик: Тази година влагаме 1,5 млн. лева в общинската болница Кметът на Балчик: Тази година влагаме 1,5 млн. лева в общинската болница Интервю Още Кметът на Горна Оряховица: Предложеният от АПИ вид за автомагистрала не покрива нашите критерии
Добромир Добрев е кмет на община Горна Оряховица от 2011 година...
Мария Масларова - Гъркова, изпълнителен шеф на ЗК " Лев Инс ": Кметът на Ивайловград Диана Овчарова: Общ устройствен план взема решение най-важния пробл Адвокат за публични поръчки – имаме ли потребност от него? Кметът на Разград: Градът " виси " сега с план за 35 млн. лева коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Софиянци ще бъдат уведомявани най-малко ден п...
Поне ден по-рано ще бъдат уведомявани жителите на София за ограниченията за сигурност и рестриктивните мерки в придвижването по време на европейското...
Провериха везните в 211 обекта за продажба... Протестиращи от " Булгартабак ": Казаха ни,... Как да познаем, че рибата е прясна Ердоган изиска за изключителна среща на Орга... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Годжи е в болница
Георги Милчев-Годжи сега се намира в болница. Причината е, че музикантът си е счупил крайници. Това беше обявено от екипа на " Шоуто...
Дневен хороскоп за 7 декември Искам лесбийки в държавното управление, роми в па... Румен Радев пилотира френския изтребител "... Ето по какъв начин е изглеждал Наум Шопов преди да им... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Доналд Тръмп призна публично Йерусалим...
Американският президент Доналд Тръмп призна публично Йерусалим за столица на Израел. Това се случи по време на послание, предава AFP....
Борисов желае разновидности за ремонта на " Алекс... Кристалина Георгиева: Страните, които се р... Новините: Най-важното за деня, 6 декември Цацаров атакува Рашков и увери: Няма всеобщ...  www.expert.bg  Над 5000 български селища могат да аплайват по европрограма за Wi-Fi Над 5000 български селища могат да канди...  КЗП: Внимавайте с интернет търговците, които се появяват за малко КЗП: Внимавайте с интернет търговците, к...  За първи път у нас ще се организира Sofia Startup Expo За първи път у нас ще се организира Sofia S...  Парламентът утвърди ограничения за понижаване на административната тежест Парламентът утвърди ограничения за понижаване н...  www.iwoman.bg  10 значими истини за мъжете, които би трябвало да знаете 10 значими истини за мъжете, които би трябвало...  5 знака, че се превръщате в лелка 5 знака, че се превръщате в лелка  Нешка Робева показва нов зрелищен театър за добра идея Нешка Робева показва нов зрелищен спек...  Коледен фермерски пазар в центъра на София Коледен фермерски пазар в центъра на Соф...  http://www.sportlive.bg  Треньорът на Борусия: Реал не е любимец в Шампионска лига Треньорът на Борусия: Реал не е любимец...  Петер Бош за Обамеянг: Това е най-слабият състезател в света Петер Бош за Обамеянг: Това е най-слабия...  Кои са евентуалните противници на Лудогорец в 1/16-тина финалите на Лига Европа Кои са евентуалните противници на Лудого...  Кливланд Кавалиърс записа 13-та поредна победа в НБА, Голдън Стейт също бие (ВИДЕО) Кливланд Кавалиърс записа 13-та поредна... Интервю Още Кметът на Горна Оряховица: Предложеният от АПИ вид за автомагистрала не покрива нашите критерии
Добромир Добрев е кмет на община Горна Оряховица от 2011 година...
Мария Масларова - Гъркова, изпълнителен шеф на ЗК " Лев Инс ": Кметът на Ивайловград Диана Овчарова: Общ устройствен план взема решение най-важния пробл Адвокат за публични поръчки – имаме ли потребност от него? Кметът на Разград: Градът " виси " сега с план за 35 млн. лева Нови Най-четени Най-коментирани Кметът на Горна Оряховица: Предложеният от АПИ вид за автомагистрала н... 22 0 Британският министър на защитата за биещите се за ИД британци: Мъртви... 58 0 Глоба за Топлоелектрическа централа " Бобов дол " поради неизплатени ваучери за храна... 49 0 Български селища ще аплайват за евро финансиране за Wi-Fi... 29 0 Заев: Да се обединим и да създадем съвместими нашите стопански системи... 81 0 Годжи е в болница 6659 0 Дневен хороскоп за 7 декември 4690
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР