Добро утро, варненци! Вчера на електронната ми поща пристигна едно

...
Добро утро, варненци! Вчера на електронната ми поща пристигна едно
Коментари Харесай

Стела Николова: Институциите отказват да се заемат с проблема за замърсяването на Варненското езеро

" Добро утро, варненци! Вчера на електронната ми поща дойде едно писмо от чиновник на новата дирекция " Екология " в Община Варна. Тя напуща, тъй като поставените там за началници са некомпетентни, само че пък арогантни.
За това се убедих и аз, откакто се обърнах към тази дирекция за строителните боклуци от бул. " Левски ", които си стоят в дерето на " Максуда " и изливащите се там фекални води без никакво филтриране непосредствено в дерето, а от там във Варненското езеро.
 Проектът за ремонт на тръбопровода във Варненското езеро е спрян Проектът за ремонт на тръбопровода във Варненското езеро е спрян
В две зони от Варненското езеро ще бъдат осъществени хидрографски проучвания, химически и систематичен разбор на дъното, лабораторни изсле...
И до момента в който ние цяла година се тревожим, че фекалната тръба е спукана, само че най-малко има канално- помпена станция в " Аспарухово ", която с решетки отделя твърдото наличие от течността, то от другата страна на езерото 2 ГОДИНИ се излива всичко без механично филтриране ", написа новоизбрания народен представител и набрала известност като общински консултант.
" Въпреки подадените от мен сигнали, явно никоя от институциите не желае да се заеме с този проблем. Нещо повече, шефът на дирекция " Екология " желае да се обръщам към възложителя на СМР, който да си изчистел. Възложителят на СМР за бул. " Левски " е Община Варна, а в частност евентуално Дирекция " Инженерна инфраструктура ". Дали при предпочитание " Екология " не би могла да задължи " Инженерна инфраструктура " да извози строителните боклуци?
Иначе през 2019г.,от тогава отдел " Екология " ми дадоха отговор, че са наложили 300 000 лева санкции на сметопочистващите компании за разпилени по улиците боклуци. А кой да санкции Община Варна и да я принуди да махне строителните боклуци?
Дали при предпочитание Регионална инспекция за опазване на околната среда не може да принуди Община Варна и ВиК да създадат нещо за прекъсване на замърсяването на Варненското езеро?
 Държавата е знаела, че отходната тръба във Варненското езеро не е направена както би трябвало, когато още е имало гаранция? Държавата е знаела, че отходната тръба във Варненското езеро не е направена както би трябвало, когато още е имало гаранция?
Напорният водопровод, ситуиран в акваторията и по дъното на Варненското езеро, пресича единствено Канал 1 и то в необятната част на езерото....
Сигурна съм, че могат!
РЗИ пък би трябвало да се заинтересува, че във фекална вода газят хора и то в интервал на пандемия!
Ако се сформира държавно управление, ще беседвам с министрите на районното развиване и околната среда, тъй като на досегашните явно не им пука по какъв начин си правят работата по места назначените да пазят здравето на хората и околната среда. Ще изчакам още малко, и в случай че не се вземат ограничения от никой, непосредствено отивам да си приказвам с районния прокурор и да го помоля да пристигна с мен там, на мястото, където се прави закононарушение против здравето и живота на хората!
За назначенията в новата дирекция на общината е ненужно да разясня. Мой другар с надалеч по- висока експертиза от желаната за длъжността " шеф " се яви на състезанието, само че го отхвърлиха. Два пъти вършиха конкурс, до момента в който намерят техния човек, който изяснява на общински консултант на публично подаден сигнал, че не му е работа да задължи общината да почисти отпадък, който е направила. И то би го изясни първо в надменно написан и- мейл!
 Ревизоро твърди, че са крили за новата кафява повреда във Варненското езеро Ревизоро твърди, че са крили за новата " кафява " повреда във Варненското езеро
Около 10 дни ВиК Варна не е съобщило на Министерство на околната среда и водите за новата повреда на огромната канализационна тръба, която аварира отново. Това удостовери екомин...
Това, че ще имам задължения в София няма да ме спре да продължа да се занимавам с тази история, тъй като лицемерието на ръководещите, по отношение на здравето на жителите е потресаващо! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР