Добро утро!Тук е най-важното:Путин е избрал войнатаСветът осъжда признаването на

...
Добро утро!Тук е най-важното:Путин е избрал войнатаСветът осъжда признаването на
Коментари Харесай

Три минути: Русия избра войната, нарича я защита

Добро утро!

Тук е най-важното:
Путин е избрал войнатаСветът осъжда признаването на Донбас за независимЗащо ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия са дружно по въпроси за газа
Путин два региона на Украйна, подписа с тях контракт за взаимопомощ и подреди на войските си да ги опазват. Трите му решения станаха известни сред 22 ч. и среднощ българско време в понеделник. В 4 сутринта стартира съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Руският дипломат сподели, че Украйна е направила експанзия, от която Русия би трябвало да отбрани регионите на Донецк и Луганск. напълно в резюме главните събития от украинската хроника.
Нахлули ли са към този момент
Независимо от първичните известия, че съветски танкове към този момент са прекосили границата, това към този момент не е правилно. Заблудата идва от видеа в обществените мрежи, които демонстрират придвижване на съветска бойна техника вътре в сепаратистките региони. Но Русия от 8 години има свои елементи на територията на „ републиките “, които чак в този момент признава.

Заблудата беше подсилена и от откритието, че в указа, с който Путин признава териториите за самостоятелни, има и разпореждане на на място.

Във вторник се чака съветският парламент да ратифицира договорите за взаимопомощ на Москва със сепаратистите. Предполага се, че това може да постави начало на нахлуване на съветската войска.
Какво сподели Путин
Путин призна независимостта на двата украински региона след едночасова тирада, в която разгласи Украйна за страна без история и държавност, станала марионетка на непознати страни и подготвена да създава нуклеарно оръжие. Той сподели, че Киев прави геноцид против популацията на Донецк и Луганск, обвърза в едно Украйна и НАТО, повтори, че разширението на НАТО на Изток е опасност за Русия и тя би трябвало да се отбрани.

Цитати от дългата му тирада. Преди да я произнесе Путин ръководи съвещание на Съвета за сигурност на Русия, предизвикано от Москва да ги признае. В съвещанието участваха министри и депутати. Всички настояха Русия да признае независимостта на „ ЛНР и ДНР “.
Реакцията на Украйна
В прочувствена тирада, излъчена към 2 сутринта българско време, президентът Зеленски сподели, че Украйна и че счита границите си за непроменени. Преди това основната прокурорка на Украйна против съветския президент Путин.

Изпратете ни забавна история по тази или друга тематика на. Ако бюлетинът “3 минути ” ви харесва, изпратете на другари, с цел да се абонират и те.
Реакцията на България и света
решението на Русия по-малко от час откакто то беше оповестено. Това стана с обява в Туитър на премиера Кирил Петков. По същия метод реагираха от НАТО и Европейски Съюз, както и обособени страни. Съединени американски щати не разрешиха търговията със сепаратистките региони и споделиха, че повече наказания могат да последват във вторник.

Новините ще стигат до вас с един клик на телефона, в случай че станете част от общността на Свободна Европа.
COVID-19
От 20 март зеленият документ ще служи единствено за пътешестване в чужбина и за посещаване на публични места в България. Дотогава се планува поетапно отпадане на рестриктивните мерки. Тези проекти на държавното управление бяха оповестени в понеделник от премиера Петков.

има 4 845 болни от ковид в България. Процентът на позитивните проби е 15,81%. COVID-19 лиши живота на още 143 души. 90,91% от тях
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР