Добро утро!Най-важното е тук:Радев се дърпа за избори 2в1Реформите, службите

...
Добро утро!Най-важното е тук:Радев се дърпа за избори 2в1Реформите, службите
Коментари Харесай

Три минути: В Унгария протестират срещу корупцията. България ще я пази с избори

Добро утро!

Най-важното е тук:
Радев се дърпа за избори " 2в1 " Реформите, службите и битката с корупциятаМузеят по палеонтология в София
ПП-ДБ и ГЕРБ обещаваха промени, смяна и прекъсване на корупцията, само че моментът на ротацията, който трябваше да е условност, срина всичко. Чакаха се промени в правосъдната система, профилираните служби, антикорупционните и регулаторните органи.

Сега всичко, най-малко краткотрайно, отива в кофата. Политиците настояват, че целите остават същите, само че порастват подозренията, че основни промени могат да бъдат сменени в интерес на статуквото..

Формално в сряда от Румен Радев и незабавно му го върнаха несбъднат. Те и други от партиите в Народното събрание желаеха провеждането на предварителните парламентарни избори да се случи дружно с вота за евродепутати при започване на юни.

Президентът обаче наподобява няма да почете това искане, тъй като съгласно него за вид избори „ 2 в 1 “.

„ В момента, в който се посегне към Закона за правосъдната власт и към службите, държавните управления ще падат “.

Това сподели журналистката Полина Паунова в Студио България с Генка Шикерова. Паунова и Миролюба Бенатова приказваха за това по какъв начин Движение за права и свободи и ГЕРБ няма да позволен промени в правосъдната система, Министерство на вътрешните работи и службите, защото това може да ги освободи от контрола им.

За удостоверение на проблемите с корупцията пристигна и известие, която сподели, че е внесла обвинителен акт за машинация със дотации. Само преди няколко дни водената от Лаура Кьовеши институция внесе за измами със дотации.

В същото време най-популярните дейности на българската прокуратура, откогато тя беше управлявана от Борислав Сарафов, са да приключва каузи като " Барселонагейт " или да бездейства по въпросите " Осемте джуджета " и " Нотариуса ".
Атентатът край Москва
Броят на починалите при нападението в набъбна на 140 души, а издирването на тела беше прекъснато. След като на няколко пъти Владимир Путин без доказателства упрекна Украйна и Съединени американски щати във връзки с нападението, в този момент това направи и шефът на ФСБ, само че добави към листата и Англия. Пак без доказателства.

Всичко в Русия се оправдава и свързва с войната в Украйна. Това сподели реакцията на Путин след атентата. Обсесията на режима в Русия обаче води нови проблеми, а съветският президент към този момент не може да извършва даже обещанието си за ред в страната, написа.

Варварството, което сплотява руснаците по вертикалата на властта, слива власт и народ; само че дружно с това – и обратно по стрелата на времето, сплотява през днешния ден с през вчерашния ден, четири в едно. Това написа, във връзка отношението на съветските управляващи към арестуваните след атентата край Москва и какво цели да показва с него Владимир Путин.
Протести в Унгария, избори в Турция, „ асистирано самоубийство “ във Франция
Хиляди желаеха оставката на основния прокурор и на министър-председателя Виктор Орбан в Будапеща във вторник. Това се случи, откакто някогашен доближен на държавното управление разгласява аудиозапис, който съгласно него потвърждава опит за прикриване на корупция..

Местните избори в Турция на 31 март може да са последните за Реджеп Тайип Ердоган. Анализатори позволяват, че вотът може да има и противоположния резултат - да удължи ръководството му. Ето.

Франция е напът да вкара закон, който позволява " помощ при умиране ". Най-често това се назовава асистирано самоубийство и се ползва при неизлечимо заболели пациенти. Има страни, които го ползват от години. Срещу това се бори освен църквата, само че и доста болногледачи..
Няколко рекомендации
Знаете ли, че в Софийския университет се крие седемметров скелет на праисторическо животно? Посещавали ли сте музея по Палеонтология в София? А най-малко чували ли сте за него? Мястото тъне в съсипия и давност, университетът наподобява нехае, само че от.

Вашку да Гама е измежду най-значимите европейски мореплаватели от ХV - ХVІ век. Тогава Европа израства до стопанин на света, с цел да принесе добрини и несгоди, а той открива един от главните пътища, по които това се случва. за мореплавателя в рубриката.

Какви са мотивите, поради които Министерство на вътрешните работи разгласи, че ускорява полицейското наличие, и какво в действителност стои зад тях – грижа за жителите или грижа за изборите? Това пита.
Човек на деня
Това е ултрамаратон, въодушевен от едно фамозно бягство от пандиза. През всичките 35 години, откогато се провежда, над 1000 души са опитвали да го завършат, само че единствено 20 са успявали. Миналата седмица това за първи път беше реализирано и от жена -. Тя е Човек на деня на Свободна Европа.

, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено Ваш,

Николай Лавчиев
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР