Добро утро, кралице моя! Спа ли добре, красавице моя? Сънува

...
Добро утро, кралице моя! Спа ли добре, красавице моя? Сънува
Коментари Харесай

Лидия, кралице моя, много си хубава! Дай ми 100 000 евро!

" Добро утро, кралице моя! Спа ли добре, красавице моя? Сънува ли ме? Мечтаеш ли за нас? " Така стартират заран посланията във фейсбук и не престават до вечерта, като стават все по-нежни и по-топли - такива, на каквито не са способни българските мъже ухажори. Това описа Лидия Загорова, която не се бои да застане с името и лицето си пред медиите, с цел да предизвести всички дами, че в обществените мрежи ги дебнат “романтични измамници ”.

Атаките се ускоряват изключително по Коледа, като най-често търсят контакти със самотни дами на възраст 50-60 години - разведени или вдовици. Пускат въдиците, като видят техни фотоси без брачен партньор или другар, а с цветя, куче или котка.

Преди 5 години Лидия разгласила свои фотоси във фейсбук. Не след дълго чужд чужденец харесва фотосите и й желае другарство. Ухажорът се споделя Гомез Робинсън и е хубав, обаятелен, има лъчение. Казва, че работел като боен доктор на задача в Йемен.

“Започна една бурна, любовна преписка. Беше цялостна с любовни бомби, с обещания и стремежи за женитби. Кой не желае да бъде отрупан с обич? Само че това е подозрителното ”, описа Лидия пред Нова телевизия. В един миг, когато сякаш богатият лекар Робинсън й изискал да му преведе 100 000 евро, тя съумяла да се осъзнае преди да му даде парите.

Сама почнала и подробно следствие в интернет. Оказало се, че Гомез се показва и като Адису Уилиъмс. Срещнала го и с името Фред Дейвид в разнообразни профили във фейсбук. В последна сметка излязло, че всичко потегля от подправен адрес в Нигерия.

“Романтичните измамници ” - това са хора, наети да работят в цели колцентрове в Африка или Азия, които непрекъснато бълват в интернет известия от името на западни лекари, генерали, летци и космонавти, които търсят любовта в Източна Европа.

Според шефа на “Киберсигурност ” в ГДБОП Владимир Димитров по 2 български на седмица стават жертва на сходни измами. Той описа и изключително очевиден случай от жена от варненско село, чийто деца се оплакали в полицията, че майка им е продала два жилището и наследствени земи и изпратила парите на подобен шарлатанин, в този момент се срами и е изтрила цялата си преписка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР