Добро финансиране и възможности за младите европейци предвижда ЕП Комисията

...
Добро финансиране и възможности за младите европейци предвижда ЕП Комисията
Коментари Харесай

Момчил Неков: Изключително важно е да поставим въпроса за придобиване на умения чрез неформално образование

Добро финансиране и благоприятни условия за младите европейци планува Екологичен потенциал

Комисията по просвета и обучение в Екологичен потенциал гласоподава отчета за тактиката на Европейски Съюз за младежта.

Като съществени цели бяха посочени достъпът на младежите до вземането на решения в правенето на политики в Европейски Съюз, паралелно с устременост на тактиката към националните, районните и локалните общности, интергрирането на пазара на труда и обезпечаване на достъп до качествени работни места, както и до здравословна среда на живот и до просвета и обучение. Не на последно място приоритет на тактиката е насърчаването на младежките стратегии, като Еразъм + и Европейския корпус за взаимност, както и положителното им финансиране, в границите на упорит бюджет.

20 ремонти на евродепутата Момчил Неков бяха признати. Те бяха свързани с прибавянето на акценти върху едни от сериозните аспекти на политиките ориентирани към младежите, а точно превръщане на гледната точка към младежите в неравностойно състояние, дамите, майките, а слагането на образованието като основен фактор за интергриране в обществото и вложението в умения и пълномощия, като решение за справяне с високите равнища на безработица, изключително измежду NEET (младите на възраст сред 15 и 24 година, които не работят и не се обучават).

„ Много значимо е в използването на младежка тактика, да се сложи въпросът за неофициалното обучение, за придобиването на умения и пълномощия в границите на работен развой, на спортни и доброволчески действия. ", разяснява Неков. Той уточни още, че различен доста значим миг е обществената интерграция, изключително на младежи в неравностойно положение- „ Съвременният свят предлага извънредно доста благоприятни условия за младите, наша работа е да ги подтикваме посредством същите тези средства, с цел да може гласът им да бъде чут. "

В отчета бяха изнесени данни, че „ един от всеки трима младежи на възраст сред 18 и 24 години е изложен на риск от беднотия или обществено изключване в Европейския съюз. През 2016 година нивата на младежката безработица (възрастова група 15 - 24 години) в Европейски Съюз беше 18,7% спрямо 15,6% през 2008 година В еврозоната нивото на младежката безработица е към момента над 20%. Освен това процентът на незаетите с работа, учене или образование в Европейски Съюз е 15,6% спрямо 14,2% през 2008 година В допълнение към тях огромна част от заетите младежи са изправени пред големи провокации, като да вземем за пример несигурни условия на труд във връзка с възнагражденията, напрежението и продължителността на контракта. "

Според Европейската комисия външната оценка демонстрира, че страните членки демонстрират интерес към продължение на съдействието по въпросите на младежта на нивото на Европейски Съюз.

Във връзка с разразилия се скандал с младежката конференция в границите на Европредседателството, евродепутатът със страдание уточни, че в този момент имиджът на България е оскърбен и еворпейската юноша е останала разочарована, поради „ шепа хора ", и то тъкмо в границите на тези значими 6 месеца.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР