Добро дело обедини хора от Банско и Разлог. От няколко

...
Добро дело обедини хора от Банско и Разлог. От няколко
Коментари Харесай

Благородно дело: Жители на Банско и Разлог хранят щъркел в студа

Добро дело сплоти хора от Банско и Разлог. От няколко дни поданици на двата града хранят щъркел дошъл предходната седмица в Банско, обезпокоени че в студеното време той не може самичък да си набави храна.

Днес на празника Благовещение в курорта дойде и вторият щъркел от фамилията, времето сензитивно се затопли, което съгласно локалните поданици е добра прокоба.

От над 60 години покривът на камбанарията на църквата в Банско е дом на семейство щъркели. Преди дни, с цел да приготви гнездото си за ново поколение, в Банско се завърнал мъжкият. Сняг и мраз обаче посрещнали признака на пролетта и новия живот.

" Щъркела беше самичък, печален, печален на върха на гнездото и направихме една обява и доста елементарни хора, риболовци, риболовен магазин, компании по 2-3 кг подаряват риба… Всеки ден му режем и му занасяме ", описа Георги Ангелов.



Сред първите, дарили риба за бедстващия щъркел, били запаленият риболовец от Разлог Борис Пъргов и братята Иван и Мирослав Керанджиеви.

" За Коледа получихме нови въдици и имахме незабавно улов с тях. Дойде пролетта, а пък още има сняг в Банско и той няма от къде да си набави храна. Ние му дадохме риба, тъй като имахме ", сподели Иван Керанджиев.

За хората от Банско щъркелите, които живеят в града, са знак на вярата.

" Надежда за по-добри времена, за завършек на тези ограничавания, ограничения, вируси, гибел и вяра за цялото човечество ", сподели Георги Ангелов.

В гнездото на фамилията щъркели предходната година са се излюпили 4 дребни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР