Добрият стар Volkswagen Golf e eдно от непреходните имена в

...
Добрият стар Volkswagen Golf e eдно от непреходните имена в
Коментари Харесай

Volkswagen Golf e-TSI - това вече е съвсем друг голф

Добрият остарял Volkswagen Golf e eдно от непреходните имена в автомобилния свят. Компактен, чевръст и удобен хечбек, който трансформира разпоредбите на пазара в края на 70-те. Същият, който кара всички да се преценяват с него и макар че постоянно е набеждаван за отегчителен, съумя да резервира лидерска позиция в сегмента в продължение на повече от четири десетилетия.

Трябва да признаем, че учредения за обвиняванията ненапълно има. Докато другите се надпреварват да вършат гражданска война в дизайна, малко или доста Volkswagen Golf си остана същият.

В последните няколко генерации пропорциите бяха непокътнати, дизайнерският език просто еволюира, не се промени на 180 градуса, а разпределението в интериора и логиката му съвсем не бе допряна през годините. И в този момент внезапно това се промени. Отчасти.
 Снимка 498833

ВЯТЪРЪТ НА ПРОМЯНАТА

Когато го погледнем извън, осмото потомство на Golf не е тъкмо революционно. Ще го разпознаем незабавно, даже и да не прочетем огромния надпис с хромирани букви, ситуирани в средата на задния похлупак.

Да, той е станал по-дързък, фаровете и стоповете му са станали по-издължени, само че все пак незабавно разбираме, че това е Golf.

Истинската гражданска война се случва в интериора и по-специално в таблото на колата. То би нарушило сърдечния темп на всеки загрубял почитател на Golf, тъй като няма нищо общо с това, с което е привикнал. Много от обичайните превключватели и бутони са изчезнали, някои са сменили мястото си. Таблото към този момент не е с предходното си оформление и към този момент е изцяло цифрово. Централният екран на мултимедийната система е ситуиран високо вдясно, а не както бяхме привикнали до момента - под централните вентилационни отвори.
 Снимка 498836

СУХАТА ИНФОРМАЦИЯ
Модификация: 1.5 e-TSI Работен размер: 1498 куб. см Мощност: 150 к.с. Въртящ миг: 250 Нм Ускорение: 8.5 сек. до 100 км/ч Максимална скорост: 224 км/ч Среден разход: 5.7 л/100 км Трансмисия: 7-степенна автоматизирана Базова цена: 41 693 лева
Сега двата екрана са на едно равнище и са насочени към водача, което в действителност основава чувството, че се намираме в специфичен и образован автомобил.

Хубавото е, че всяка част от таблото зад кормилото може да бъде персонализирана, съгласно персоналните желания.

Ако си падаме по технологиите, можем да го настроим по този начин, че да се затрупаме с информация за положението на автомобила - температура на маслото, температура на водата, километраж, оборотомер, коя ария звучи сега, какво е ограничаването на скоростта сега и какво ли още не.

Ако пък имаме проблем с ориентацията, можем да пресъздаваме навигацията на цялото табло пред себе си, ей по този начин за спомагателна сигурност.

Ако пък от всичко това ни заболи главата, можем да оставим единствено моментната скорост и да се любуваме на пътуването.
 Снимка 498841

Въпросът е какъв брой бензин има в резервоара? Не, това не е смешка, новият Golf е толкоз изменен, че към този момент даже това е друго. Нивото на гориво в резервоара се изобразява благодарение на дребна бяла линийка с алено петънце най-после. Под дребна, имаме поради не повече от два сантиметра. Няма обособени сегменти, няма нищо. Просто бяла линийка, която понижава, а аленият ѝ край е резервата. Над нея са изписани оставащите километри и толкоз.

Няма го към този момент и класическият лост на автоматизираната скоростна кутия, който е сменен от дребен комутатор, който по-скоро прилича ключ на лампа.

Най-общо казано, в случай че това не е първият ни Golf, ще се нуждаем от малко време, с цел да свикнем, само че откакто това се случи, към този момент няма да ни прави усещане. А и лостчетата за чистачките и мигачите са същите като в Golf 7, тъй че всичко е наред.
 Снимка 498828

Друга съществена смяна е по този начин нареченото mild hybrid задвижване във версията е-tsi, което на процедура значи, че под капака има дребен електромотор. Той играе ролята на запалител и алтернатор, а в свободното си време подкрепя главния 1.5-литров турбо бензинов мотор, обезпечава спомагателна двигателна сила и понижава разхода, само че не може да извършва ролята на независим задвижващ елемент.
 Снимка 498835

Мощността от 150 к.с. и цялостното чувство от " мекия хибрид " е, че е превъзходен компромис сред динамичност и разход на гориво. С него умерено можем да вземем на абордаж някой немски аутобан с над 200 км/ч, само че в това време в града и ще се радвате на разход от към 6 л/100 км. Което е превъзходен резултат за бензинов мотор.
 Снимка 498832

ТОВА Е ДРУГО НИВО

Ако би трябвало с една дума да се изясни пътното държание на Volkswagen Golf e-TSI, то сигурно тя би била " мазно ".

На авто диалект, това значи, че спирачната система, окачването, ръководството, моторът и скоростната кутия работят в подобен синхрон, че вътре не разбираме по какъв начин тъкмо се случва магията.

И това е най- " интелигентното " в тази ситуация. Защото човек не е нужно да схваща по какъв начин тъкмо работи автомобилът му, когато той работи добре.

При леко натискане на спирачката, колата понижава тъкмо както очаквате - гладко. При лека промяна във кормилото при висока скорост, неприятно клатене на купето няма. На коя предавка се движите можете да разберете, единствено в случай че се загледате в таблото, другояче въобще не излиза наяве по кое време скоростната кутия превключва и така нататък
 Снимка 498842

Адаптивността също е отведена на по-високо равнище. Когато се движим по автомагистрала, адаптивният круиз надзор ни разрешава да изберем дистанцията, която колата ни да съблюдава от автомобила начело.

Може да: ни убеди, че интелигентни коли съществуват

Не може да: ни убеди, че аналоговият живот е прекрасен

Липсва му: обичайното

Да, доста коли разполагат с тази екстра от години, само че тук тя е изпълнена отлично и не нервира. Особено в " динамичната " магистрална конюнктура в България, Golf e-TSI доста добре преценя, по кое време и какъв брой да понижи и по кое време още веднъж да стартира да форсира, когато колата пред нас се прибере още веднъж в дясната лента.

Резултатът е, че ние просто следим ситуацията и държим кормилото, без да се изкушаваме да се намесваме в добре режисираното му ръководство. В композиция със системата за следене на пътното платно, може да се изкушим само да пуснем кормилото и колата да ни вози сама.

Но дано не го вършим, нали - не е безвредно, а и във кормилото има сензори, колата незабавно ще се разпищи и ще ни подсети да сложим ръце на кормилото. Разбира се, целият този разсъдък има своята цена във тип на в допълнение съоръжение.
 Снимка 498837

ДОСАДНО ИНТЕЛИГЕНТЕН

Новият Golf е-tsi е скучен, колкото скучен може да е и един прясно приключил студент от Харвард, който е седнал да пие бира в кварталната механа и философства по всевъзможни тематики, без да остави другите да се изкажат. Тази кола е същата. Тя е дотолкоз умна, че чак нервира.

Така да вземем за пример, караме си умерено по автомагистралата, пуснали сме круиз контрола, слушаме музика и внезапно колата стартира да стопира сама. Не внезапно, а гладко, само че въпреки всичко стопира. Накрая виждаме, че радарът в предното стъкло е засякъл знак за ново ограничаване на скоростта, с което колата се преценява.
 Снимка 498834

Факт е, че това може да спести доста актове, само че също по този начин е реалност, че по този начин колата ни лишава от опцията персонално да преценим с каква скорост да караме.

Това е новият Golf e-TSI - образован хечбек с леко объркваща мултимедийна система, претенциозен интериор, " мазно " държание и нескромна цена, която отива на един водач. Докато другите се пробват да го догонят.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР