Добрият сън ви помага да си отпочинете, да бъдете бодри,

...
Добрият сън ви помага да си отпочинете, да бъдете бодри,
Коментари Харесай

Променете тези неща в спалнята си и ще се събуждате бодри и свежи

Добрият сън ви оказва помощ да си отпочинете, да бъдете бодри, здрави и да можете да вършите работата си пълноценно, а и вие да се чувствате по този начин. Сънят обаче зависи и от ситуацията към вас. Хубавата вест е, че не е нужно да вършиме грандиозни промени в спалнята, а единствено някои дребни неща, които ще основат условия за пълноценна отмора.
Изберете цвят, който успокоява
 Неписаните правила в спалнята за щастлива връзка Неписаните правила в спалнята за щастлива връзка
Според античното изкуство Фън Шуй, трите най-важни зони в дома са входната врата (или фоайето), кухнята и основната спалня. На пръв погле...
Ярките цветове не са сполучлив избор за спалнята. Червеното и синьото също, защото те провокират прекомерна възбудимост в мозъка и по този метод той не може да се предразположи към сън. Бялото също не е добра алтернатива, тъй като отразява светлината и основава чувството, че в стаята е ярко. Както може би знаете, светлината стопира производството на мелатонин – хормона на съня.
Подходящи цветове за спалня са светлозеленото или светлосиньото, екрюто и бежовото, защото те имат успокояващо деяние. 
Променете осветлението
Ако в спалнята ви има LED лампи, то по-добре да са с топла или мека светлина. Силната бяла светлина отблъсква и прави помещението блестящо, а по този метод няма да можете да се отпуснете и да заспите елементарно и ще се чувствате изтощени или раздразнени. Също по този начин, очите също се нервират, зачервяват и не могат да си починат пълноценно.
 4 елементарни стъпки за бързо разчистване на разхвърляна спалня 4 елементарни стъпки за бързо разчистване на разхвърляна спалня
Поразен ли сте единствено от мисълта, че би трябвало да почистите стаята си? Вероятно не знаете ли от кое място да започнете? Ако в действителност сте попаднали...
Следете за естествена температура
В спалнята не би трябвало да е доста горещо или пък доста студено. Оптималният диапазон е сред 17 и 22 градуса. По-ниска или по-висока температура не се предлага, защото не можете да се отпуснете. Лятото ще ви бъде прекомерно топло, в случай че температурата е по-висока, а спалнята основава тази приятна студенина, която ни липсва денем. Същото се отнася и за зимния интервал – оптималният диапазон ще сътвори приятна топла атмосфера, в която да се отпуснете и да отпочинете, след дълъг и леден зимен ден.
Сменете часовника в стаята
Хубаво е той да бъде с мека и топла слънчева светлина. Учените демонстрират, че този способ на пробуждане е най-подходящ за организма и не е прекомерно стресиращ. Следователно, вие се събуждате с усмивка и бодри за новия ден, само че и отпочинали за идните провокации. Преходът от сънено към будно положение също е по-лесен и не изисква огромни жертви от ваша страна.
 Жена се намърда в спалнята на фамилна двойка в Мичиган Жена се намърда в спалнята на фамилна двойка в Мичиган
Двойка в Мичиган се разсъни шокирана във вторник сутринта, откакто в ранните часове в къщата им нахлу жена и се шмугна в фамилното им...
Надяваме се тези препоръки да са ви от изгода и да подобрят качеството на съня ви, а оттова и на работата, взаимоотношенията, здравето и всичко, което зависи от това да сте отпочинали и в положително въодушевление.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР