Добрият сън е от решаващо значение за цялостното здраве на

...
Добрият сън е от решаващо значение за цялостното здраве на
Коментари Харесай

Чай за спокоен сън: Кой за какво помага

Добрият сън е от решаващо значение за цялостното здраве на индивида.
Съвременните проучвания също поддържат тезата, че билковите чайове оказват помощ за положителния сън.

– От години чаят от лайка се употребява като естествено средство за понижаване на възпалението и лекуването на бодърствуване. Успокояващите резултати на лайката се дължат на антиоксидант, наименуван апигенин, който се съдържа в обилие в чая. Апигенинът се свързва със характерни рецептори в мозъка, които могат да понижат безпокойството и да провокират спокоен сън, написа struma.bg.

– Валерианът е билка, която се употребява от епохи за лекуване на проблеми като бодърствуване, раздразнителност и главоболие. В исторически проект той се употребява в Англия по време на Втората международна война за облекчение на напрежението и безпокойството, породени от въздушните набези. Днес валерианът е едно от най-популярните билкови помощни средства за сън в Европа и Съединени американски щати.

– Лавандулата е билка, която постоянно се популяризира поради успокояващия мирис, който има. Много хора пият чай от лавандула, с цел да се провиснал, да успокоят нервите си и да подкрепят съня си. Въпреки че има лимитирани доказателства, че лавандулата усъвършенства качеството на съня, нейният релаксиращ мирис може да ви помогне да се отпуснете и да улесни заспиването ви.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР