Добрият мениджър трябва да има познания в областта на психологията,

...
Добрият мениджър трябва да има познания в областта на психологията,
Коментари Харесай

Петър Джугански: Изтъквайте успехите си пред шефа

Добрият управител би трябвало да има знания в региона на логиката на психиката, с цел да ръководи екипа си. Това сподели Петър Джугански, специалист " Човешки запаси “, в предаването " Денят на Фокус “ по Радио " Фокус “. " Дори тези знания да не са официални, той би трябвало да се учи от опита си в работата с хора, с цел да предотвратява конфликтни обстановки “, безапелационен е Джугански.

Проблемът с шумовото замърсяване в офиса е голям, счита той. " Във всеки отворен офис е имало проблеми с хора, които си приказват. Доброто образование излетява през прозореца, когато сме в подобен вид отворено офисно пространство без загради. Колегите стартират да споделят персоналните си драми в работно време, беседват по телефона, без да се преценяват, че другите работят “, разказа обстановката специалистът.

Ако със забележка нещата не се разрешат, се стига до ескалации. " Много мъчно е за шефа да позволява сходни проблеми. Ръководителят би трябвало да се опита да приказва и с двете страни – да се увери, че обстановката не е основана на личностна основа. Измислиците на сътрудници, които не ни харесват по някаква причина, не са рядко събитие “, сподели още Джугански.

За страдание, в живота постоянно сътрудниците, които се презентират по-силно и блестящо, само че не са свършили изключително доста работа, биват забелязвани и берат плодовете на труда и на останалите, означи той. " Много е значимо, когато приключим тежък план, той да се показа добре пред ръководителите ни.

В персоналния си опет започнах на всеки 3 месеца да адресирам цялостен отчет за активността ми на ръководителя ми. Отмена 3-4 часа, тъй като разписвам документа с числа и съответни достижения. След няколко

такива отчета в края на годината получих доста съществено нарастване на заплатата “, сподели още Петър Джугански.

Добре е да обръщаме на ръководителите си внимание, че сме приключили сполучливо даден план. Скромността може да ни изиграе доста неприятна смешка, тъй като можем да останем незабелязани. " Има харизматични сътрудници, които не се трудят доста мощно, само че имат харизма и са елементарно забележими. Те от самото начало популяризират триумфите си “, акцентира експертът в областта на човешките запаси.

Сближаването с сътрудниците, с които споделяме персонални неща на работното място, е деликатна тематика. " Трябва да си сложим граници – до каква степен желаеме да ги допуснем в живота си, и да не я прекрачваме. HR специалистите поучават да не споделяте всичко с сътрудниците си, тъй като те постоянно не са другари “, предизвести Джугански.

Шефовете, които настояват, че " Фирмата е семейство “, преувеличават. " Ако у дома се скарате с майка си и татко си, няма да бъдете уволнени. Ако извършите необикновен гаф на работа, има късмет да бъдете освободени. Когато обаче човек в действителност обича работата си, няма по какъв начин да не формираме общественост с сътрудниците “, сподели специалистът.

Когато човек е на 25-26 години и желае да пораства по кариерната стълбица, може да стои в офиса и непрекъснато. Когато си на 37, дамата те чака у дома с децата и имаш куп отговорности отвън работно време, не можеш да отделиш по 15 часа дневно, с цел да се доказваш в офиса, безапелационен е Джугански. " Между такива сътрудници могат да зародят спорове, само че значимото е да намерим работно място, което да дава отговор на потребността ни да се издигаме в служебната подчиненост. Ако имаме семейство, е нужно да балансираме и да намерим подобен вид работа, в която шефът да знае, че не сме му плебеи и не можем да стоим в офиса непрекъснато “, сподели още HR експертът Петър Джугански.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР