Добрият Дядо Коледа посети децата от УМБАЛ Свети Георги“ ЕАД

...
Добрият Дядо Коледа посети децата от УМБАЛ Свети Георги“ ЕАД
Коментари Харесай

Дядо Коледа зарадва децата от УМБАЛ Свети Георги

Добрият Дядо Коледа посети децата от УМБАЛ „ Свети Георги “ ЕАД – Пловдив. Малките пациенти от разнообразни клиники и отделения се събраха в залата на Клиниката по детска хирургия, където дружно споделиха радостни страсти и дарове в навечерието на светлите празници.

Талантите от Национална гимназия за театрални и екранни изкуства Пловдив изнесоха представлението „ Бърканици в приказките ” с драматургия на Гергана Ангелова. Постановката разкрива етюди, в които се преплитат разнообразни приказни герои и основните разказвачи са изправени пред предизвикването да подредят приказките благодарение на дребните фенове.

Учениците от паралелки “Театрален грим и перуки ” с началник Доротея Христова и “Актьорско майсторство ” с  началник Дани Русев оставиха дълготраен спомен в сърцата на своята невероятна аудитория с историите на Пипи Дългото Чорапче, Джуджето, Вещицата, Червената шапчица, Косе Бос и доста други познати герои. 

Дядо Коледа раздаде играчки на всички деца - от новородени до 12-годишни, дарени от детски магазин “Вис Виталис ”. Добрият дъртак пожела здраве и бързо излекуване на дребните пациенти, а те от своя страна го поздравиха със стихче.

Във финала на тържеството началникът на Клиниката по детска хирургия проф. доктор Пенка Стефанова разряза голямата празнична торта, направена и дарена от сладкарница “Попимони ”. Тя благодари от сърце на гостите и управлението на УМБАЛ “Свети Георги ” Пловдив за осъществявания с страсти празник. Проф. Стефанова раздаде дарове на деца, родители, възпитаници, ръководители и даже на Дядо Коледа с пожелания да бъдем положителни едни към различен и да имаме хубава нова година изпълнена с благополучие и вълшебни моменти.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР