Добрите познайници Ливърпул и Реал Мадрид излизат на Анфийлд“ в

...
Добрите познайници Ливърпул и Реал Мадрид излизат на Анфийлд“ в
Коментари Харесай

Класиката Ливърпул - Реал Мадрид се завръща с колосален сблъсък на Анфийлд

Добрите познайници Ливърпул и Реал Мадрид излизат на „ Анфийлд “ в следващия си конфликт в Шампионската лига. Този път класическият дуел е от първата фаза на елиминациите в шампионата. Мърсисайдци се класираха за 1/8-финалите, откакто приключиха на второ място в Група „ А “, в която първи поради по-добрата си голова разлика бе водачът в Серия „ А “ Наполи. Европейският и международен клубен първенец пък завоюва Група F, в която бяха още отборите на Селтик, Шахтьор Донецк и Република България Лайпциг.

Ливърпул и Реал за последно се срещнаха във финала на Шампионската лига през май, когато мърсисайдци преобладаваха през огромна част от срещата, само че в последна сметка кралският клуб завоюва с 1:0 след гол на Винисиус.

Тимът на Юрген Клоп е отпадал в тази фаза на Шампионската лига единствено един път в последните пет години и това се случи през сезон 2019/20, когато мърсисайдци бяха отстранени от другия гранд от Мадрид – Атлетико. „ Червените “ имаха доста компликации през този сезон, само че през предходната седмица реализираха две следващи победи, откакто надиграха поредно Евертън и Нюкасъл, и демонстрираха, че последователно се връщат към положителната си форма.
 Анчелоти: Бензема ще е титуляр против Ливърпул, към момента имам едно съмнение Анчелоти: Бензема ще е титуляр против Ливърпул, към момента имам едно съмнение
Реал Мадрид също не е в най-хубавото си положение в последното време. „ Белите “ към този момент изостават на цели осем точки от Барселона в борбата за купата в Ла Лига, а и имат много кадрови проблеми. Реал обаче нееднократно е показвал, че каквито и проблеми да има, в никакъв случай не може да бъде отписван в Шампионската лига. Доказателство за това бяха конфликтите с ПСЖ и Манчестър Сити по пътя към финала през предишния сезон.
 Великият Реал Мадрид отново е на върха! Великият Реал Мадрид отново е на върха!
В събота Реал надви с 2:0 над Осасуна, което бе четвърти следващ триумф за тима във всички шампионати.

Ливърпул няма победа в последните шест мача с Реал, като това е тяхната най-лоша серия против съответен противник в Шампионската лига. „ Белите “ обаче имат единствено един триумф в предходните си седем визити в Англия.
 Клоп: Това е един от най-големите мачове в света, има късмет Дарвин да играе Клоп: Това е един от най-големите мачове в света, има късмет Дарвин да играе
Луис Диас, Ибрахима Конате, Тиаго Алкантара и Калвин Рамзи към момента лекуват контузии в състава на Ливърпул. Диого Жота, Роберто Фирмино и Вирджил ван Дайк обаче се завърнаха в игра. Дарвин Нунес получи контузия в рамото по време на дуела с Нюкасъл, само че Юрген Клоп съобщи на своята конференция, че има късмет уругваецът да играе, в случай че не изпитва мощна болежка. Реал ще бъде без халфовете Тони Кроос и Орелиан Чуамени. Добрата вест за Карло Анчелоти обаче е, че капитанът Карим Бензема попадна в групата за гостуването на „ Анфийлд “. Тибо Куртоа към този момент се възвърне от своята травма и даже игра в дуела с Осасуна. С контузии са още Ферлан Менди и Мариано Диас.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР