Добрите отношения между България и Гърция допринасят за хармонията в

...
Добрите отношения между България и Гърция допринасят за хармонията в
Коментари Харесай

Симеон Сакскобургготски: София и Атина допринасят за хармонията на Балканите

Добрите връзки сред България и Гърция способстват за хармонията в района. Това съобщи някогашният министър-председател /2001-2005 г./ и цар на България /1943-1946 г./ Симеон Сакскобургготски в изявление за гръцкия уебсайт „ Инкорект “.

„ В интерес и на двете страни е да имат положителни връзки. Както загатнах, до момента в който бях в Атина неотдавна, забелязах, че връзките сред нашите две страни са се нараснали и са укрепнали. Това способства за хармонията в района с стопански изгоди за хората “, съобщи Симеон Сакскобургготски.

Той разяснява Договора от Преспа, който беше подписан през юни предходната година от министър председателите на Македония и Гърция Зоран Заев и Алексис Ципрас. Споразумението позволи дългогодишния спор сред Скопие и Атина за името на Македония и дружно с подписания година по-рано Договор с България за добросъседство и другарство отвори пътя за евроатлантическа интеграция на Македония.

„ Вярвам, че всяко съглашение единствено по себе си постоянно е плюс. Стига да бъде свободно признато от подписалите, а не наложено от “Диктата на великите сили ”. Договорите и споразуменията би трябвало да се ползват на процедура и вероятно да бъдат усъвършенствани, в случай че е належащо “, акцентира Симеон Сакскобургготски. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР