Добрите и по-отстъпчиви по характер личности имат голям проблем. За

...
Добрите и по-отстъпчиви по характер личности имат голям проблем. За
Коментари Харесай

4 предимства да бъдете гадни и да игнорирате хората

Добрите и по-отстъпчиви по темперамент персони имат огромен проблем. За тях може да се каже, че това не са качества, а дефекти, тъй като от време на време близките се възползват и ни заливат с непотребни проблеми, информация, претенции. Това предизвиква непотребен стрес, разфокусиране, концентриране върху неща, които действително не заслужават вниманието ни. По-лесно, в случай че просто пренебрегваме индивида и обстановката му в този случай, с риск да бъдем гадни, само че да съхраним душeвността си. Има преимущества на това да се научите да игнорирате близките в обстановките, които го изискват. Нека ги забележим.

Отсяване на значими и маловажни въпроси – когато притежавате умеенето да игнорирате, вие се научавате да отсявате обстановките, които изискват вашето внимание от тези, които са подправено съществени и с които ви занимават близките. Освен за обстановки, това умеене може да помогне и на самите вас, когато четете или работите да вземем за пример, а в близост има разсейващи звуци. Буквалното игнориране на заобикалящата среда и факторите, които ви пречат, е здравословно.

Намаляване на напрежението – когато отвред ви залива информация, вести или хора ви подвикват, това може да ви аргументи спомагателен стрес. Да не забравяме, че съществуват и така наречен енергийни вампири или токсични хора, които просто изпиват силата ни. Ето за какво би трябвало да се научим да ги пренебрегваме, да не обръщаме внимание на това, което споделят или вършат и което другояче би ни подразнило. Само по този начин ще съхраним душeвността си и ще се предпазим от непотребния стрес.

По-добро фокусиране над значимите неща – съществуват изследвания, съгласно които мозъкът ни е доста по-концентриран, когато мисли над това какво да пренебрегва, а не какво търси. Тоест, когато се чудите за какво не сте фокусирани над работа или отговорност в персоналния ви живот, се запитайте къде се губи фокусът, кое ви разсейва. Щом откриете тези фактори, ги елиминирайте от съзнанието си или пък като физическо разстояние, в случай че става дума за сърфиране из обществените мрежи през телефона да вземем за пример.

По-добри достижения – това е годно за безусловно всичко, което желаеме да реализираме. Дали ще бъде издигане в службата, работа над избрана задача, прочитането на забавна книга, спортуване измежду природата, или нещо друго, когато се научим да пренебрегваме външните фактори, ще имаме доста по-добри достижения във всяка една сфера на живота си. Всичко, което ни пречи, не би трябвало да участва нито в полезрението ни, нито в съзнанието. Това е методът да се съхраним, да бъдем себе си, да бъде потребни на тези, които обичаме, само че и на себе си. Игнорирането е потребно, когато е рационално и премислено, когато е осъзнато.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР