Добричлийка метна от балкона си 35 000 лева. Това съобщи

...
Добричлийка метна от балкона си 35 000 лева. Това съобщи
Коментари Харесай

Добричлийка метна от балкона си 35 000 лева

Добричлийка метна от балкона си 35 000 лв.. Това заяви за Българска телеграфна агенция представителят на Районна прокуратура Даниел Илиев.

Сигнал за случая е подаден в 19.20 часа на 23 ноември от чиновник на 1-во Районно полицейско ръководство в града.

Между 14.00 и 18.00 часа на същия ден ощетената получила позвъняване на домашния си телефон от жена, показала се за полицайка. Тя обяснила, че се прави профилирана полицейска интервенция за залавяне на незаконна група и поискала подпомагане. Последвал втори диалог с чужд мъж, показал се за шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Той споделил на жертвата на измамата, че би трябвало да съобщи всичките пари, които съхранява в дома си. Смятайки, че оказва помощ на органите на реда, дамата събрала спестяванията си и ги хвърлила през прозореца в торба.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за машинация. Прокурор Даниел Илиев изясни, че тази скица е най-разпространена, дружно със сюжета за потърпевш непосредствен, който незабавно се нуждае от средства за лекуване. " От месец септември съвсем всяка седмица имаме случай на телефонна машинация, а през последната една седмица - от 21 ноември насам, всеки ден имаме подобен случай ", добави той.

Прокурор Илиев напомни, че " няма по какъв начин държавна институция като полицията да желае пари от жители за откриване на каквито и да е закононарушения ". Той прикани хората, когато получат позвъняване от чужд, задграничен или прикрит номер, или пък чуят един от гореописаните сюжети, неотложно да прекратят диалога и да подадат сигнал на телефон 112. " Отправям и зов и към близки и родственици на възрастни хора да бъдат виновни към тях, непрестанно да ги следят и предизвестяват, в случай че би трябвало - всекидневно, в случай че получават такива позвънявания, да не откликват ", прикани той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР