Добричлията Желяз Андреев, който живее и работи в София, е

...
Добричлията Желяз Андреев, който живее и работи в София, е
Коментари Харесай

Ще бъде ли екстрадиран в САЩ добричлията, работил в кол център?

Добричлията Желяз Андреев, който живее и работи в София, е зад решетките от 2 дни с прокурорска мярка за 72 часа, оповестява.

Младият мъж работил в прът център . Работата му била да дава отговор н а имейли и телефонни позвънявания и търгувал със сирийските авиолинии . Така обаче е нарушил ембаргото на Съединени американски щати за търгуване със Сирия.

У правителите на компанията към този момент излежават 2-годишни присъди в Съединени американски щати .

За празниците Желяз Андреев и приятелката му Милена идва в родния си град Добрич . В събота Желяз е извикан в полицията за информация сякаш за ПТП, на което е станал очевидец. Отива, само че е арестуван с искане за екстрадиция в Съединени американски щати, по тази причина че търгувал със сирийските авиолинии като чиновник на компания, която е напуснал преди две години.

Адвокатът му към този момент е обжалвал ограниченията за задържане , само че към момента няма решение.

„ Смятам, че задържането му е безусловно нелегално ”, съобщи юристът Боян Лимберов.  „ Вчера ми се отхвърли среща с него ”, добави той.

Приятелката на Желяз описа и по какъв начин са работили в прът центъра.

„ Дава ни се портфолио в системата с клиенти и техните контакти и ние като продавачи се свързваме с клиентите, с цел да презентираме услугите. При взето питане пускаме към отдел „ Покупки ” запитване за съответните елементи, с цел да можем да ги предложим с надценка на клиента ”, изясни пред NOVA Милена. „ В случая е имало покупка на части. Желяз се е съветвал с директния си началник ”, описа още Милена.  

Фирмата е българско посланичество на американска компания. Трудовите контракти са подписани по българското законодателство.

Говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че Желяз е бил търсен с алена бюлетина на Инте рпол.

„ Установено е от доказателствата, които сътрудниците от Щатите са ни пратили, че става въпрос за осъществяване на покупко-продажби в интервала от юни 2013 до 2015 година от няколко лица, измежду които е и българският жител, който сме задържали. С елементи за самолети, със сирийски субекти, за които обаче, има влезнал в действие закон за ембарго . Предстои екстрадиционна процедура. Други български жители, участници в тази скица в това следствие, няма ”, сподели още Румяна Арнаудова.

По думите й за п одобно закононарушение в Съединени американски щати се планува отнемане от независимост до 20 години.

„ Никой от нас, който е работил там, не е съзнавал, че може да стане жертва на такова нещо ”, съобщи приятелката на Желяз - Милена.

Компанията към този момент не съществува.

Още през март пък Желяз е уволнен от последната си работа, когато излиза наяве, че е в черния лист на Съединени американски щати.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР