Добричлии се включиха в националния протест Не на насилието над

...
Добричлии се включиха в националния протест Не на насилието над
Коментари Харесай

Родители подкрепиха националния протест против насилието над деца

Добричлии се включиха в националния митинг „ Не на насилието над деца в детски градини и учебни заведения ” . Родители и техните деца се събраха пред постройката на община Добрич, с цел да поддържат Националната гражданска самодейност за качествена и новаторска просветителна система.

Присъстващите се сплотиха към настояването в детските заведения да бъдат сложени камери.

„ Случаите на принуждение зачестиха. Мисля, че слагането на камери не е проблем. Огледайте се и вижте – камери има на всички места, в банките, в моловете. Това нарушава ли нечие персонално пространство? ”, попита Силвия Георгиева.
 митинг принуждение деца Дарик Добрич
Красимира Генчевски акцентира, че протестиращите се афишират за повече преподаватели, експерти, ресурсни учители и психолози в детските заведения и учебните заведения, видеонаблюдение, мандатност на шефовете, по-малко деца в групите.

Майките желаеха  да бъдат проведени повече срещи на учители и родители, с цел да може всеки родител да каже от какво се тормози и какво желае да се промени. „ Липсва ни разговорът с учителя. В момента той няма време да ни обърне внимание ”, уточни Генчевски.

Земфир Димитров показа, че поддържа концепцията за видеонаблюдението. „ Камерите са част от контрола върху работата на педагозите, който сега липсва ”, съобщи той.

Яна Господинова смята, че случаите на принуждение постоянно остават без отзив. По думите й хората не подават сигнали, тъй като считат, че няма да има резултат. „ Родителите избират да реалокират детето си в друго детско заведение, където то ще бъде умерено. Когато има проблем в детската градина е неотложно да се разбере от кое място идва той. Искам нещо да се промени ”, разяснява Господинова.
 митинг принуждение деца Дарик Добрич
Протестиращите бяха безапелационни, че персонално пространство има единствено в къщи. „ Преподавателите са в детските градини на работа и не би трябвало да се тормозят от това, което правят ”, съобщи Красимира Генчевски.

След Добрич предстоят митинги и в други градове - на 17 февруари във Велико Търново, на 18 февруари в Перник, а идната седмица в още 4 града - Пловдив, Стара Загора, Хасково и Русе.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР