Добрич. Ученици и учители от Италия, Полша, Гърция и България

...
Добрич. Ученици и учители от Италия, Полша, Гърция и България
Коментари Харесай

Ученици и учители от Италия, Полша, Гърция и България участваха в работна среща в иновативна гимназия „Райко Цончев“ в Добрич

Добрич. Ученици и учители от Италия, Полша, Гърция и България участваха от 18 до 23 ноември в работна среща в новаторска гимназия „ Райко Цончев “ в Добрич, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” – Варна .

Това е първа среща в границите на план за създаване на конкурентно преимущество посредством персонален бранд, съфинансиран по стратегия „ Еразъм + “, Ключова активност 2 „ Стратегически партньорства “. Срещата в Добрич се организира под наслова „ Умения за установяване на персоналните мощни и слаби страни “.

Няколко са главните цели на подвижността: идентифициране на смисъла на персоналния бранд, придобиване на самопознание посредством идентифициране на персонални умения, мощни и слаби страни, подготовка за света отвън учебното заведение, посредством придобиване на умения по какъв начин най-добре младежите да популяризират себе си пред университети и работодатели и други настоящи тематики.

Ученици и учители участваха в разнообразни действия и работилнички, срещнаха се с кариерни специалисти и академични преподаватели. Българските възпитаници влязоха в ролята на екскурзоводи за гостите от партньорските учебни заведения, с цел да им покажат и опишат любопитни обстоятелства за град Добрич и Архитектурно-етнографски музей „ Старият Добрич “. Осъществени са културни визити на участниците във форума в Ботаническата градина и Държавния културен институт – Културен център „ Двореца “ в Балчик и Археологическия музей в град Варна.

Учениците на гимназията в Добрич в дните на работното посещаване показаха българските традиции и обичаи, фолклорната музика, танците и кухнята по време на особено проведена за гостите българска вечер. На събитието бе показан обичаят „ Седянка “ на британски език.

Следващата подвижност по плана ще се състои през месец март 2020 година в град Ламия, Гърция. Гимназия „ Райко Цончев “ е координатор на плана, който следва да бъде осъществен до края на идната година. Проектът е на обща стойност 60 836 евро, от които за българското учебно заведение – 18 209 евро.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР