Добрич. Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център в

...
Добрич. Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център в
Коментари Харесай

Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център в Добрич отбелязаха Световния ден за възпоменание на жертвите от катастрофи

Добрич. Общинският съвет по наркотични субстанции и Превантивно-информационният център в Добрич означиха Световния ден за възпоменание на жертвите от произшествия. Това оповестиха от пресцентъра на Община град Добрич .
По решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените народи, всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните катастрофи.
Всяка година в резултат на пътнотранспортни катастрофи умират и биват тежко наранени и трайно инвалидизирани деца, младежи и пълнолетни.
Част от злополуките са в резултат приложимост на алкохол и наркотични субстанции и доста от тези произшествия са били предотвратими.
Денят на възпоменание на жертвите от пътнотранспортни катастрофи е и ден на размисъл за осъзнаване на нуждата на ново отношение и просвета на държанието на участниците в придвижването по пътищата, като част от огромния проблем – просвета на здравословен метод на живот.
Общинският съвет по наркотични субстанции и Превантивно осведомителният център в град Добрич проведоха на 13 ноември в Професионална гимназия по Ветеринарна медицина град Добрич, прожекция на кино лентата „ Умирай лесно-втора част ” с възпитаници от ХІ и ХІІ клас.
Продуцент и сценарист на 45 мин. филм е Емилия Антова – публицист. Това е филм предизвестие за един от най-важните проблеми на деня – насилието и експанзията по пътищата, като фактори за рисково наркоманно държание, както и жестоките последици от произшествия с младежи.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР