Добрич. Общината има нов Общ устройствен план (ОУП), който вече

...
Добрич. Общината има нов Общ устройствен план (ОУП), който вече
Коментари Харесай

Добрич: Общината има нов Общ устройствен план

Добрич. Общината има нов Общ организационен проект (ОУП), който към този момент е утвърден от Общинския съвет на неговото постоянно съвещание, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” – Варна. Одобреният Общ устройствен план е квалифициран от Националния център за териториално развиване. Там е бил направен и остарелият проект на Добрич. Проектът се приготвя от края на 2014 година, на два стадия, сред които е извършено обществено и експертно разискване. Прогнозираният небосвод на деяние на новия Общ устройствен план е сред 15 и 20 години. За съпоставяне досегашният Общ устройствен план е бил в действие от близо 25 години.
Ръководител на екипа, изготвил новия проект на добруджанския град, е арх. Иван Димчев. В новия Общ устройствен план са разказани нови терени в Добрич и е планувано тяхното развиване. Планът е съгласуван с нормативната уредба у нас. Добавен е добитият от Общината неотдавна терен на бившето военно летище. Там е планувано създаване на интермодален терминал, който би могъл да се възползва от към този момент съществуващи транспортни връзки в района – непосредственост до летище - Варна, пристанище - Силистра, жп линия и трасето за границата с Румъния. Добавени са в Общ устройствен план и три нови селищни формирания в местността „ Лозята “. Там ще бъде направена улична регулация. Предвидено е удвояване на пътя Добрич-Варна, като е направена нова връзка за подстъпа от този път към околовръстното шосе на север. Планирано е изцяло удвояване на околовръстното шосе на Добрич. Добавен е и вътрешен кръг, който да свързва промишлени зони „ Запад “ и „ Север “, с излаз на бул. „ 3 март “. Предложени са спомагателни кръгови кръстовища – едното е на пресечката на ул. „ Калиакра “ и бул. „ Добруджа “. За превъзмогване на проблемите с паркирането се предлага въвеждане на еднопосочни улици и строителство на здания с подземни паркинги.
По казуса с неналичието тук-там в гробищния парк на Добрич решението е развиване на терени в западна посока, като то към този момент е обещано за координиране в Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна.
Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР