Добрич. Община Добрич е включена в Интегрирана мултимедийна платформа за

...
Добрич. Община Добрич е включена в Интегрирана мултимедийна платформа за
Коментари Харесай

Добрич: Общината е включена в Интегрирана мултимедийна платформа за активна култура и туризъм „Impact-tour”

Добрич. Община Добрич е включена в Интегрирана мултимедийна платформа за дейна просвета и туризъм „ Impact-tour ”. Това оповестиха от Общината . Платформата има за цел да разпространява трансграничния район Румъния-България като туристическиа дестинация посредством новаторски ИТ решения, ориентирани към превъзмогване на сезонния темперамент на туризма в цялата трансгранична зона и за по-устойчиво и рационално потребление на културните, естествените и историческите запаси.
Проектът обгръща областите от Програмата INTERREG V-A Румъния – България, а точно Мехединци, Долж, Олт, Телеорман, Гюргево, Кълъраш и Констанца (Румъния) и Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра и Добрич (България).
В рамките на плана е създадена интерактивна онлайн GIS платформа в услуга на туристическите обекти и услуги от района. Тя пресъздава обектите посредством видеа и фотоси, разрешава маршрутизиране на туристически пътувания и извършаване на резервации за настаняване наоколо до обектите. Платформата има своя мобилна версия за Андроид и iPhone.
Проект „ Интегрирана Мултимедийна Платформа за Активни Култура и Туризъм – ИМПАКТ ” се реализира по Приоритетна Ос 2 – „ Зелен район “, Специфична цел 2.1. – „ Подобряване на опазването и устойчивото потребление на естественото завещание, ресурсите и културното завещание “ на Програма INTERREG V-A Румъния – България. Програмата е финансирана от Европейския Съюз посредством Европейския фонд за районно развиване и съфинансирана от Румъния и България.
Обектите, включени в платформата от територията на Р. България можете да видите на адрес: http://www.impact-tour.eu/obekti/obekti-v-bulgaria/?lang=bg. Галерията със фотоси и видео ще се употребяват при рекламирането на туризма в област Добрич и община Добрич.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР