Добрич. Над 100 рисунки, създадени в различни творчески периоди с

...
Добрич. Над 100 рисунки, създадени в различни творчески периоди с
Коментари Харесай

Добрич: Над 100 рисунки, създадени в различни творчески периоди с молив, туш, оловен молив и въглен, представя в изложба художникът Коста Костов

Добрич. Над 100 рисунки, основани в разнообразни креативен интервали с молив, туш, оловен молив и въглен, показва в галерия художникът Коста Костов. Изложбата е подредена в Зала 5 на Художествената изложба в Добрич, формалното разкриване е от 17,30 часа, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна .
Морето и брегът са навлезли надълбоко в творчеството му. На границата сред земята и водата, животът има най-живописни проявления. Там се продават мълчанието на водата, крилата на въздуха и пътуващите към хората фантазии, сизифови камъни, аромати за остаряло време и така нататък Там от време на време можеш да откриеш кристално поетични, феерични послания, различен път знакови сказания за живота, постоянно се среща и оня сантиментален дух, който разрушава обществените ограничавания и ни изпраща в света на иреалното. Но във всичките увлечения и превъплъщения на художника, зад артистичния дух се усеща възприятието за независимост, което моделира света с лекост и схващане. Това споделя за художника и неговите Сашо Серафимов от екипа на Художествената изложба в Добрич.
Светът в творбите на художника е изразен в натюрморти, портрети, пасторални и морски пейзажи. Коста Костов е роден през 1964 година в с. Крапец, Община Шабла. Има над 50 независими изложения в страната и в чужбина - Германия, Испания, Холандия, Йордания, Норвегия и други страни. Има участия в общи художествени изложения и пленери по живопис. В продължение на 10 години е съорганизатор, дружно с Община Шабла на Националния пленер в Крапец „ Арт пътеки “.
Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР