Добрич. На 3 май от 17.30 ч. в Галерия Георги

...
Добрич. На 3 май от 17.30 ч. в Галерия Георги
Коментари Харесай

Добрич: Драгни Драгнев представя нова книга на 3 май в Галерия „Георги Петров“

Добрич. На 3 май от 17.30 ч. в Галерия „ Георги Петров “ (Луксор сити център - Добрич) Драгни Драгнев ще показа последната си книга „ Не е в тялото животът “. Организатори на събитието са Община град Добрич, Сдружение на писателите – Добрич и Галерия „ Георги Петров “. Този път създателят ще предложи на феновете си нови стихове и есета. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
ДРАГНИ ДРАГНЕВ е роден на 5 януари 1939 година в град Добрич. Дипломира се по специалностите Българска лингвистика и История във ВТУ „ Св.св. Кирил и Методий ”. Дълги години работи като публицист във в. ”Добруджанска естрада ” и Българска телеграфна агенция. Първите си стихотворения разгласява във вестници и списания във Варна, Добрич и София. Първата му поетична книга „ Жътва ” излиза през 1976 година Драгни Драгнев е създател на 9 стихосбирки, на повести, романи, новели и на исторически драми за кан Аспарух и кан Тернел. Написал е публицистичните книги „ Кръгът на Дора Габе ”, „ Нашата Дора Габе ” и „ Мъдрецът и Птицата ”. Основна тематика в творчеството му е ориста на Добруджа в предишното и през днешния ден.
Стихове на Драгни Драгнев са превеждани на съветски, украински и маджарски език. Членува в Сдружението на писателите в Добрич. Член e на Съюза на българските писатели.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР