Добрич. На 19 октомври от 19.00 часа в Огледална зала

...
Добрич. На 19 октомври от 19.00 часа в Огледална зала
Коментари Харесай

Добрич: В Огледална зала „Нели Божкова“ ще бъде представен проектът Nocktern на Стоимен Стоянов

Добрич. На 19 октомври от 19.00 часа в Огледална зала „ Нели Божкова “ със съдействието на Община град Добрич ще се показа младият създател Стоимен Стоянов - Nocktern. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Известен с опитите си в областта на нео-класиката, трип-хопа, джаза и електрониката. Музиката, която прави е мощно повлияна от актуалните актьори на акустично-електронната сцена.
Nocktern е солов план на Стоимен Стоянов, прочут като електронен и нео-класически композитор и пианист както и като вокалист на хард кор/метъл групата Them Frequencies.
Програмата за концерта е напълно авторска и се състои от 4 произведения за пиано, от които 3 са от последното издание озаглавено Pieces of Lyla късчета от Лила). Останалата част е от 3 електро-акустични произведения, в които употребява разнообразни аналогови синтезатори и пиано. Те са в синематичен ембиънт жанр и са част от идващия албум, по който работи сега. Заглавието е NoStalgia.
През годините има издадени 2 албума в разнородни стилове и разнообразни колаборации и участия на сцена с имена като Иван Шопов, Теодосий Спасов, Джоана Сайз, Йозеф ван Висем, Англе Симитчиев, 2 hennings, Орлин Стоянов, Kayo Dot, The Bedlam club и други. Композитор е на театрална и кино музика.
В идващите месеци се чакат две издания - електроакустичен независим албум, като демонстрация на 3-тото лице на Nocktern след нео-джаз трип-хоп дебютния албум No Sugar Added и пиано соло късометражния албум Pieces of Lyla, както и колаборация с американския соул/блус артист и композитор Алед Орду.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР