Добрич. Изложба Деца, изкуство и спорт срещу дрогата, посветена на

...
Добрич. Изложба Деца, изкуство и спорт срещу дрогата, посветена на
Коментари Харесай

Добрич: В Общинския младежки център бе открита детска изложба, посветена на Международния ден за борба със злоупотребата и трафика на наркотици

Добрич. Изложба „ Деца, изкуство и спорт против дрогата ”, отдадена на Международния ден за битка със злоупотребата и трафика на опиати, бе открита през днешния ден във фоайето на Общински юношески център „ Захари Стоянов “. В нея участваха 58 деца на възраст от 7-18 години от ОУ „ Стефан Караджа ”, СУ „ Димитър Талев ”, СУ „ П. Р. Славейков ”, СУ „ Св. Св. Кирил и Методий ”, ЕГ „ Гео Милев ”, деца настанени в ЦНСТДБУ и ползващи услугите на Центъра за социална поддръжка - 2 в гр. Добрич. Това оповестиха от пресцентъра на Община Добрич . От всички рисунки, 21 произведения са изложени в експозицията.
Събитието бе проведено от Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетни и малолетни към Община град Добрич, която дълги години обичайно отбелязва този ден с галерия. За трета поредна година самодейността бе осъществена в партньорство с Програма СИНДИ към Община град Добрич и ПИЦ към ОбСНВ.
Целта на изложбата е да ангажира децата със обществения проблем наркомания и да получат информация за въздействието върху човешкия организъм, физическите и личностните увреждания до които водят.
Творбите на децата са изпълнени със смесени техники- акварел и темперни бои. Чрез тях те показват своята креативна позиция за проблемите на наркоманите, както и какъв би бил живота, без съществуването на опиати.
Всички създатели на творбите включени в изложбата, получиха грамоти за интензивно присъединяване, а девет от тях-индивидуални награди обезпечени от Програма СИНДИ.
В същия ден след обед се организира и волейболен шампионат с децата от Центровете за настаняване от фамилен вид за деца без увреждане – 1,2 и 3, който се състоя в двора на обществените заведения. Основната цел на самодейността е да даде опция за вярното психическо и физическо развиване на подрастващите и да изтъкне преимуществата на спорта пред пагубното въздействие на опиатите.
В края на шампионата децата от центровете получиха хандбални мрежи и групови награди за своето присъединяване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР