Добрич. Добрич ще се подготви да посрещне Възкресение с цикъл

...
Добрич. Добрич ще се подготви да посрещне Възкресение с цикъл
Коментари Харесай

Добрич ще се подготви да посрещне Възкресение с цикъл от завладяващи класически концерти през месец април

Добрич. Добрич ще се приготви да посрещне Възкресение с цикъл от завладяващи типичен концерти през месец април. Това оповестиха от пресцентъра на Община Добрич . Поредицата Великденски концерти, осъществени преди година от Общината по концепция на органистката Мария Славова е на път да се трансформира в обичаен празник и подготовка за духовното извисяване преди Великден. Богата палитра от творби, обединени в заглавието Basso Ostinato ще показват Мария Славова в партньорство с Ирина Олшанска - цигулка. Доц. Сабин Леви - органист и многообразен музикант е присъединил и четири свои хорални прелюдии. Стефан Далчев - орган и Магдалена Далчева - виолончело ще поднесат тематично подбрана стратегия. Цикълът включва и концерт на Български камерен оркестър - Добрич с Диригент Алексей Измирлиев, който ще ни изненада с стратегия Английски барок.
Всички реализатори с неспокойствие споделят благодарността си за опцията да се изявят пред добричка аудитория, известна с високите си условия и естетски критерии за сериозна музика от подобен клас. Както и за шанса да свирят на неповторимия инструмент в Концертна зала „ Добрич “.
Целият месец април е напоен със символика - на възраждащата се природа и пролетното безметежие, само че и на сериозното духовно влечение да приемем чудото на Възкресението.
За християните този интервал е необикновен - тежката битка със себе си, с изкушенията, с компликациите в света би трябвало да е огряна от светлината на вярата. Защото точно вярата дава сили да се изпие горчивата чаша на страданието и посредством примирение да устояваме.
Този Великденски цикъл е в духа на светлите християнски обичаи да се означават уместно значимите интервали в живота на Исус Христос, в църковната година и в земните ни дни.
Подарете си тези концерти, доведете околните си, образовайте децата си посредством строгостта и финеса, силата и лиричността, посредством вдъхновяващото влияние на класическата музика.
На 4 април ще се състои концертът на Мария Славова - орган и Ирина Олшанска - цигулка. На 9 април е концертът на доцент Сабин Леви - орган. На 16 април е концертът на Български камерен оркестър - Добрич с диригент Алексей Измирлиев. На 22 април ще се състои концертът на Стефан Далчев - орган с Магдалена Далчева - виолончело. Всички концерти са от 18.30 часа. Билети на касата на Концертна зала „ Добрич “

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР