Добри практики по разследвания на различен вид престъпления е обсъдил

...
Добри практики по разследвания на различен вид престъпления е обсъдил
Коментари Харесай

Борислав Сарафов проучи как работи испанската прокуратура

Добри практики по следствия на друг тип закононарушения е разискал и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов на среща с сътрудника си от Испания Алваро Гарсия Ортис в границите на формалното посещаване на делегация на Прокуратурата на Република България в испанската столица Мадрид.

И.ф. основен прокурор Борислав Сарафов е подчертал, че испанската прокуратура се употребява с доста високо равнище на публично доверие, факт, който е реализиран след дългогодишни старания.
 Прокуратурата проверява Истанбулгейт - извадка от Барселонагейт
Прокуратурата проверява Истанбулгейт - извадка от Барселонагейт

Разпитани са Борислава Йовчева и татко ѝ

Пред публицисти Борислав Сарафов се разгласи за незабавни законови промени, които да разрешат разкриването на особено звено за правосъдни експертизи . Пред български публицисти в Мадрид той изясни, че забавянето на някои каузи в съществена степен се дължи точно на времето, което лишават експертизите . Създаването на такова звено би забързало взимането на решения, които от своя страна на ускорят наказателното правораздаване.

" У нас прокуратурата изчерпа лимита си от неточности и към този момент няма право на такива. Амбициран съм да реализираме стандартите, които обществото чака от нас. Да заработим като една естествена институция в отбрана на публичния интерес ", акцентира Борислав Сарафов и прикани институцията да бъде оценена " не по минали, а по сегашни и бъдещи дейности ".

В Испания Борислав Сарафов се е срещнал с организацията на систематизиране на делата измежду испанските прокурори . Водещ принцип в Испания е разпределението на делата да става съгласно специфичната професионална подготвеност на магистратите, както и да се основават специфични екипи по следствие. В рамките на испанската прокуратура действат три профилирани звена с избрана подготвеност - противопоставяне на опиатите, битка с корупцията и против тероризма. Има и специфични браншове, които работят по каузи против насилието по отношение на дами и деца, закононарушения против околната среда и прането на пари.

Сред акцентите в границите на визитата на делегацията е било и противодействието на закононарушенията в интернет , като в Испания е налице растеж от 300% на делата против компютърни закононарушения в страната. Обсъдено е и равнището на взаимоотношение сред прокуратурата на Испания и България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР