Добри новини за любителите на пъбовете и пиещите бира в ...

Добри новини за любителите на пъбовете и пиещите бира в

Бирата във Великобритания ще поевтинее

Добри вести за феновете на пъбовете и пиещите бира в Обединеното кралство: държавното управление понижава налозите върху наливните бири, сайдерите и пенливите виновност. С този проект министърът на финансите Риши Сунак желае да съживи кетъринг промишлеността след пандемията на ковид, разгласи той в Народното събрание в Лондон. Средната цена за халба бира ще падне с три пенса.

Планираното нарастване на налозите върху бира, уиски, вино и сайдер също е спряно. Това ще подхожда на понижаване на налозите с 3 милиарда паунда (3,55 милиарда евро), сподели Сунак при представянето на бюджета. От друга страна, данъкът върху напитките с повече алкохол се усилва. Пивоварната промишленост приветства анонса. Тя постоянно се оплаква, че данъкът върху алкохола в Обединеното кралство е изобилно по-висок, в сравнение с в доста други страни, предава DPA.Още по тематиката

Гастрономията не е единствената промишленост, която може да чака повече поддръжка. За да подтиква националната стопанска система, държавното управление на Обединеното кралство понижава и налозите върху вътрешните полети. „ В момента хората заплащат повече за двупосочни полети сред четирите елементи на кралството, в сравнение с за полети от чужбина “, сподели финансовият министър Сунак.

Няколко дни преди началото на климатичната конференция COP26 в Глазгоу той разгласи, че ще понижи налога за пасажерите за тези връзки от април 2023 година В същото време разноските за доста полети на дълги дистанции от 5500 благи (8850 километра) би трябвало да се покачат. „ По-малко от пет % от пасажерите ще заплащат по-малко, само че тези, които летят най-далеч, ще заплащат повече “, сподели Сунак в Народното събрание.

„ Повечето от излъчванията идват от интернационалните, а не от вътрешни полети в Обединеното кралство “, сподели Сунак. Промяната би трябвало да е от изгода за девет милиона пасажери, както и за районните летища. Проектът се преглежда и като опит за подсилване на връзките сред другите елементи на Обединеното кралство. Специално в Шотландия след Brexit апелите за обособяване от Лондон още веднъж са по-силни. Опозицията разкритикува анонса. „ Този бюджет ще развесели най-малко банкерите, които пият шампанско при полетите на къси дистанции “, сподели специалистът по финанси на лейбъристите Рейчъл Рийвс.

Източник: investor.bg