Добри новини! Георги Валентинов няма счупване и бързо ще се

...
Добри новини! Георги Валентинов няма счупване и бързо ще се
Коментари Харесай

Георги Валентинов се размина със сериозна контузия

Добри вести! Георги Валентинов няма строшаване и бързо ще се завърне в залата.

Един от най-хубавите ни ММА бойци изплаши почитателите си със сериозна контузия по време на третото издание на GRAND FIGHT ARENA в Стара Загора, където се изправи против бразилския първенец Флавио Пина де Соуса и го победи със съдийско решение – 3:0.

При един кик във втория рунд 26-годишният войник прегъна свирепо глезена на десния си крайник и доигра борбата с жестоки болки. Веднага по-късно бе откаран с кола за спешна помощ в локалната болница и подозрения за строшаване. Първоначалният ренген сподели, че няма увреждане на костите, само че докторите в Стара Загора предложиха на състезателя да премине и наложителен ядрено-магнитен резонанс в София малко, откакто спадне големият оток, който се бе получил.

Валентинов се прибра в столица още на другия ден, а през днешния ден е минал нови прегледи, които са посочили положителни вести. Бойната ни звезда има единствено разтегната връзка и никакво скъсване. Така възобновяване му ще продължи към 2 седмици, в които би трябвало цялостен покой.

За боеца този миг е доста значим, защото е пред дебют във втората в света влиятелна верига в смесените бойни изкуства „ Белатор “. Двубоят му на 5-ти октомври бе проследен от скаути на организацията, които се чака да го поканят в най-скоро време.

„ Мачът като цяло потегли добре, макар че бразилецът много ме изненада. Беше много крив, не успявах да му хвана дистанцията. Сменяше гарда. Беше разчупен. В края на първия рунд усетих, че стартирам да влизам в мача и да опипвам дистанцията. В началото на втория рунд пласирах доста тежък кик с ходилото в неговия пищял. Исках да направя подсечка, само че той подложи и усетих страшна болежка. Половината на втория и целият трети рунд ги изкарах на магия. Само на воля и сърце. Целият ми десен крайник изтръпна. Него усещах изобщо, само че гледах да го скрия от съперника ми, тъй като той щеше да се възползва сигурно. Благодаря на Господ, че беше с мен и ме опази! “, разяснява Валентинов особено за Boec.BG.

Плътно до Георги Валентинов от самото начало бе и Джон Кавана. Ирландският треньор, който работи и с огромната звезда на UFC Конър Макгрегър, за първи път бе в ъгъла на българския войник. Двамата ще продължат взаимно и отсега нататък.

boec.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР