Добри финансови резултати и липса на дългове, стратегическа инвестиционна програма

...
Добри финансови резултати и липса на дългове, стратегическа инвестиционна програма
Коментари Харесай

Двойно увеличение на ДМС във Военномедицинска академия за пет години

Добри финансови резултати и липса на задължения, стратегическа капиталова стратегия за възобновяване на клиники и инсталация и образование на военномедицински фрагменти, макар рестриктивните мерки от пандемичната конюнктура – това демонстрира анализът на началника на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, за интервала 2017-2021 година, оповестяват от лечебното заведение.

Данните бяха изнесени по време на обичайната среща на управленията и представители на седемте лечебни заведения, част от структурата на Академията.

Благодаря на всички сътрудници по места за дейното присъединяване в борбата с COVID-19. Съвсем справедливо получихте и признанието на обществото, тъй като показахте по какъв начин се прави същинско лекуване на болните, съобщи генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски.

Той регистрира прочут спад в лечебната активност спрямо интервала преди пандемията, само че и повишаване на приходите от доболнична помощ и по линия на НЗОК и Национален осигурителен институт, което от своя страна дава опция за повишение възнагражденията на личния състав и инвестиция в ремонт на клиники и инсталация.

Всички клиники в столичната болница са реновирани, създадохме най-модерния операционен център на Балканите, ремонтирахме клиники и във военните лечебни заведения във Варна и Сливен. Изцяло реновирано е общежитието в двора на болничното заведение, изградихме Военномедицински симулационен подготвителен център. За последните пет години вложенията в съвременна техника са се нараснали 20 пъти и този развой ще продължи, тъй като от това зависят опциите ни за модерно здравно обслужване, разясни още началникът на ВМА.

Почти двойно се е повишило спомагателното материално стимулиране на личния състав: Това е нашата философия на ръководство – с изключение на съвременна среда за работа, хората да се усещат и по-удовлетворени от своя труд. Другият ни мотивационен лост е опцията за кариерно и академично развиване.

ВМА е акредитирана по 35 научни специалности, като две от тях – Епидемиология и Пластично-възстановителна хирургия, са нови. Можем да образоваме студенти и специализанти по 57 медицински специалности, което е с 12 повече спрямо предходния 5-годишен интервал на акредитация. Създадохме опция и за специализация на медицински сестри – анестезиология и превързочна техника, разясни още генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски.

За превъзмогване некомплекта в медицинските пунктове във военните формирования са подхванати дълготрайни ограничения. 116 са към този момент курсантите, които се образоват по специалността „ Военен доктор “. За идната образователна година са декларирани нови 20 бройки и 10 места за военни медицински сестри. От тази година ВМА към този момент образова парамедици и военнослужещи-санитарни инструктори.

Към насоките за развиване бяха отнесени създаване на клиничен тренинг център за образование на млади лекари, покриващ голям набор от инвазивни и миниинвазивни процедури; реставрация на клиники във всички военни болници; замяна на амортизирана инсталация и развиване на роботизирана хирургия.

Предстоят сложни години. Със сигурност би трябвало да ограничим равнищата на упоритост, само че няма да спрем, въпреки и с по-премерени крачки, тъй като провокациите в действителност са огромни. Ние ще стегнем редиците, само че никога няма да стопираме развиването и упоритостите си за реновиране въз основата, за закупуване на съвременна инсталация, за положително възнаграждение и развиване на личния състав, безапелационен бе началникът на ВМА.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР