Добрев обясни пред медиите в кулоарите на парламента, че е

...
Добрев обясни пред медиите в кулоарите на парламента, че е
Коментари Харесай

Делян Добрев гласува против, Карадайъ и Пеевски подкрепиха кабинета на ГЕРБ-СДС, ПП и ДБ

Добрев изясни пред медиите в коридорите на Народното събрание, че е уведомил авансово Бойко Борисов за решението си да натисне копчето " срещу " кабинета " Денков-Габриел ". Обеща да дебне за " всеки изхарчен лев " и удостовери, че не има вяра на Политическа партия.

" Гласувах срещу кабинета ", сподели Добрев. " Аз в действителност не преставам да имам вяра, че Промяната са едни неподготвени хора, които не могат да се оправят. В същото време - жадни за власт. Никой не ме е карал да гласоподавам по-различно от това, което съм направил, и оттук насетне ще проследявам за всяка тяхна стъпка и всеки един изхарчен лев, тъй като не им имам вяра ", зарече се Делян Добрев.

Депутатът от ГЕРБ сподели още, че се надява бензинът и дизелът да не стават отново 3.50 лева, да не се върнат медиаторите за газа и да няма отново съглашения като " Джемкорп ".

В профила си във Facebook националният представител даде обещание да гласоподава " за " свалянето на този кабинет при първия избор на съмнение.

" Гласувах " срещу ", тъй като не преставам да заставам зад думите си. Оценката ми за Политическа партия не се е трансформирала. Ще гласоподавам " за " при първия избор на съмнение към това държавно управление... И ми се коства, че този миг ще настъпи много бързо! ", изясни и тук Добрев претекста си.



Карадайъ и Пеевски също обясниха вота си в коридорите и каква е била тактиката на групата на Движение за права и свободи, от която на трибуната по време на дебатите не стана нито един депутат.

" Ние от Движение за права и свободи имахме опция пред вас и медиите да заявим, че ние няма да пречим на обединението ГЕРБ-ПП да излъчат постоянно държавно управление. Това за нас е първа крачка за превъзмогване на рецесията. Българските жители не желаят следващи избори, а незабавно да преодолеем политическата рецесия, да се спре прогресивното обедняване на жителите, да се вземат решение проблемите на хората. Основният проблем, който чака решение е прекъсване на прогресивното обедняване на българските жители ", съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в коридорите.

Делян Пеевски пък съобщи, че не поддържат държавното управление, само че желаят правосъдна промяна и промени в Конституцията. Затова той и Карадайъ ще бъдат членове на комисията за промени в Конституцията. 

Според Карадайъ, решаването на политическата рецесия е единствено първа стъпка, само че би трябвало да се измине пътят за нейното решение. 

" Мисля, че добре си спомняте, на 13 април имахме опцията да представим нашата позиция след среща с господин Борисов. Това декларирахме, че това Народно заседание има доста значима задача - да се опита да направи правосъдната промяна, а с цел да се направи тя са нужни промени в Конституцията ", сподели още Карадайъ и посочи, че по тази причина той и Делян Пеевски са дали своят вот " за " съставянето на кабинет.

" Това е поръчка за нашето държание в Комисията по конституционни въпроси, тъй като вие добре знаете, само че единствено ние от Движение за права и свободи имаме показан план за промени в Конституцията ", акцентира водачът на партията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР