Добре знаете колко е важно да почиствате грима си всяка

...
Добре знаете колко е важно да почиствате грима си всяка
Коментари Харесай

Ето защо трябва да спрете да използвате мокри кърпички за сваляне на грим

Добре знаете какъв брой е значимо да почиствате грима си всяка вечер преди да си легнете. За облекчение някои дами използват мокри кърпички за задачата, което обаче се оказва не изключително положително решение. Редовното потребление на кърпички за грим може съществено да повреди кожата ви и да докара до няколко казуса, които не са за подценяване.

Влажните кърпички съдържат алкохол, който отстранява грима ви, само че също по този начин отстранява естествените масла на кожата ви. Липсата на влага води до сухота. Въпреки това, тези кърпички не почистват дейно лицето ви и към момента оставят останки след себе си, което прави кожата ви по-малко абсорбираща. Така че, когато нанесете овлажнител по-късно, резултатът му не е толкоз добър, колкото бихме желали.

Алергични реакции

Използването на мокри кърпички е известно, че предизвиква алергични реакции. Зачервяването и пигментацията са постоянно срещани, само че може да получите и съществени реакции. Още през 2015 година жена претърпява сходна реакция и поради мокри кърпички получава с мехури сходни на изгаряния по пръстите и лицето. Ако в действителност би трябвало да употребявате кърпичка, целесъобразно е първо да прочетете етикета и да ревизирате съставките.

Запушени пори

Хората употребяват кърпички за лице, с цел да се отърват от ззамърсяванията, непотребното омазняване и грим, само че не знаят, че постоянно има останки. Това води до задръстване на порите и поява на пъпки.

Ракови болести

" Мокрото " в мокрите кърпички не е нищо друго с изключение на химикали и консерванти, които са нездравословни за кожата ви. Химикалите като парабените са свързани с причиняване на рак на гърдата, защото имитира свойствата на естрогена и може да усили растежа на клетките на гърдата.

Преждевременно стареене

Според прочут козметичен доктор и специалист по грижа за кожата, потреблението на кърпички за грим могат да състарят кожата ви прибързано. Когато употребявате тези артикули, сте склонни да разтривате жестоко кожата си с тях, което води до отпусната кожа, бръчки и пигментация.

Не почистват добре

Кърпичките за грим в никакъв случай не почистват лицето ви както би трябвало. Те просто " размазват нечистотия, бактерии, омазняване и грим ". Те в действителност разграждат частиците на грима, само че това е единственото, което вършат. Винаги е належащо вярно изплакване. Най-добрият метод да се отървете от грима е като го измиете с вода и гальовен почистващ препарат.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР