Добре знаете, че приготвянето на тутманика си е майсторлък, с

...
Добре знаете, че приготвянето на тутманика си е майсторлък, с
Коментари Харесай

Бърза закуска: Мързелив тутманик, който става за 5 минути

Добре знаете, че приготвянето на тутманика си е мурафет, с който не всяка стопанка може да се похвали. Направата на тестеното произведение си има своите специфики, с които би трябвало да се съобразим, в случай че желаеме най-после да прелива от тавата и всички на трапезата да се облизват лакомо.
Ако обаче желаете да зарадвате фамилията си с домашна закуска, която да приготвите за нула време, наложително пробвайте този елементарен и пестелив тутманик.

Ето и продуктите, с които е нужно да разполагате:

• яйца - 4 бр.;

• брашно - 2 ч.ч.;

• кисело мляко - 1 ч.ч. + 1 ч.л. сода бикарбонат;

• олио - 1/2 ч.ч.;

• сирене - 300 година

Начин на подготвяне:

Содата се разтваря в киселото мляко. Разбърква се, с цел да шупне и по-късно се смесва с яйцата, олиото и брашното. За да се случи всичко бързо, използвайте миксер. 5 минути са изцяло задоволителни.

Към сместа се прибавя натрошеното сирене, разбърква се деликатно и се пресипва в тава, която авансово сте намазали с олио и посипали с брашно.

Мързеливият тутманик се пече в авансово загрята фурна на 180 градуса. Пече се за към 20 минути или до момента в който не хване златиста коричка, написа actualno.com.

Когато извадите ухаещия на детство тутманик, напръскайте го с малко вода и го завийте с забрадка. Оставете го по този начин за няколко минути да си почине и по-късно разрежете и похапнете.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР